Slovenija > Črna kronika
12 ogledov

Pijana vozila v nasprotno smer

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
24-letnico, ki je vozila v nasprotno smer po avtocesti, policisti hitro izsledili. Razlog za napako pa je bil kar očiten: napihanih 0,77 miligramov alkohola.

V napačni smeri je vozila  iz Drnovega proti Obrežju v nedeljo v zgodnjem jutru. Policisti so hitro ukrepali, jo izsledili in ustavili.

"24-letna kršiteljica je imela v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje po smernem vozišču, namenjenem vožnji v nasprotni smeri, bodo na sodišče naslovili obdlžilni predlog," so pojasnili na PU Novo mesto.  Za vse prekrške bo dobila kazen 2400 evrov, poleg tega ji bodo odvzeli vozniško dovoljenje.

Le malo zaostajala

Le malo pa je za 24-letnico zaostajala – po številu napihanih promilov – 60-letna voznica osebnega vozilo. Njo so na avtocesti novomeški prometniki ustavili v soboto ponoči. Kršiteljica je imela v litru izdihanega zraka 0,71 miligramov alkohola. Odvzeli so ji prostost in jo odpeljali v prostore za pridržanje, podali bodo obdolžilni predlog.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.