Slovenija > Črna kronika
24 ogledov

Pijana voznika ogrožala promet

Alkotest Nik Rovan Fotografija je simbolična.
Včeraj so se na Celjskem policisti ukvarjali z dvema alkoholiziranima voznikoma. Enega so oglobili s 1.700 evri, drugega pa s 1.200 evri.

Včeraj nekaj pred poldnevom so na Operativno-komunikacijski center Policijske uprave Celje prejeli obvestilo o vozniku, ki je na relaciji med Zidanim Mostom in Laškim pri vožnji kazal očitne znake alkoholiziranosti.

Policisti so v Laškem voznika ustavili in opravili alkotest. Rezultat je pokazal, da je imel 47-letni voznik, doma iz okolice Laškega, kar 1,39 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Poleg tega pa je vozil tudi brez vozniškega dovoljenja.

Policisti so hudo alkoholiziranemu vozniku najprej odredili pridržanje, a so mu ga zaradi njegovega slabega zdravstvenega stanja prekinili. Zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov so 47-letnemu kršitelju izrekli 1.700 evrov globe. Omenjenega voznika so sicer policisti obravnavali že v preteklosti, so sporočili s Policijske uprave Celje.

76-letnik napihal 1,29 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka

Dravograjski policisti so včeraj okoli 16. ure ustavili 76-letnega avstrijskega državljana, ki je pri vožnji prav tako kazal očitne znake alkoholiziranosti. Preizkus z alkotestom mu je pokazal 1,29 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Policisti so vozniku odredili pridržanje, sodnica pa mu je v hitrem postopku izrekla 1.200 evrov globe in 18 kazenskih točk.

Na srečo se je vožnja obeh voznikov, ki sta vozila krepko pod vplivom alkohola, končala brez posledic. Prav lahko bi se tudi tragično, so sporočili s PU Celje in dodali, da vse udeležence cestnega prometa znova opozarjajo, da alkohol ne sodi v cestni promet in da bodo skušali policisti z doslednim preverjanjem psihofizičnega stanja voznikov tudi v bodoče zagotavljati varnost vseh udeležencev v cestnem prometu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.