Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Pijanemu za volanom grozi 3.000 evrov

policija Anže Petkovšek
68-letnik je na Bledu je povzročil nesrečo in pobegnil. Ko so ga izsledili v bližnji gostilni, se je policistom upiral, za večerni pohod pa mu grozi skoraj 3.000 evrov kazni.

Včeraj ob okoli 21.30 se je na Bledu pripetila prometna nesreča, v kateri je 68-letni voznik osebnega avtomobila, ki je povzročil nesrečo, pobegnil s kraja dogodka, so sporočili s policije.

Policisti so povzročitelja izsledili v bližnjem gostinskem lokalu. Ugotovili so, da je vozil pod vplivom alkohola (1,05 miligrama na liter). Z rezultatom se voznik ni strinjal, zaradi česar so mu policisti odredili strokovni pregled, ki pa ga je odklonil.

Zaradi odklonitve strokovnega pregleda so mu policisti odredili pridržanje. Slednjemu se je voznik uprl, zaradi česar so policisti uporabili fizično silo in lisice.

Policisti so mu na kraju dogodka izdali plačilni nalog zaradi kršenja javnega reda in miru v znesku nekaj čez 850 evrov. Zoper njega bodo podali tudi obdolžilni predlog na pristojno sodišče zaradi storitve več kršitev cestnoprometnih pravil.

Če bo spoznan za krivega, mu grozi 2.080 evrov kazni in odvzem vozniškega dovoljenja. Skupno torej skoraj 3.000 evrov in odvzem vozniškega dovoljenja, so še sporočili s policije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.