Slovenija > Črna kronika
20364 ogledov

Pijani nogometaš raztreščil avtodom

Bostian Podgajski - nesreča Gasilska brigada Koper
Portorožan Bostian Podgajski ni uspel s pritožbo na višje sodišče. V zaporu bo eno leto in štiri mesece.

Bostian Podgajski ima kljub še razmeroma rosnim 31 letom za seboj bogato kariero, a ne samo športno, tudi kriminalno. Najprej se je zapisal nogometu. Bil je napadalec v klubih MNK Izola, NK Portorož Piran, NK Šampion Celje, NK Krško in nazadnje NK Umag. Nastopov za reprezentanco se sicer ni nikoli razveselil in tudi na transfermarktu ni dosegal pretirane cene, najvišjo avgusta 2012 – 25.000 evrov – nazadnje pa je moral kopačke zaradi poškodb postaviti v kot.

Bostian Podgajski | Avtor: Anže Petkovšek Bostian Podgajski Anže Petkovšek
Nadaljeval ni prav nič v športnem duhu. Obsodili so ga tudi zaradi povzročitve prometne nesreče. Tožilstvo mu je sprva očitalo nevarno vožnjo v cestnem prometu, a je sodišče nazadnje sprejelo kazen zaradi povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti.

V kombiju so spali trije Francozi

Portorožan Podgajski je v soboto, 9. junija 2018, praznoval rojstvo nečaka. Seveda mu je tudi nazdravil, in naslednje jutro v svojega beemveja skupaj z bratom ni sedel trezen, policisti so kasneje izmerili, da je imel v krvi 2,21 promila alkohola. Po lokalni cesti iz smeri Belvederja proti Strunjanu je vozil s hitrostjo 125 kilometrov na uro, čeprav je tam omejitev 50, zaradi česar ga je zaneslo na brežino. Oplazil je obcestni kamen in dve drevesi, ter po izračunih sodnega izvedenca cestnoprometne stroke s 114 kilometri na uro treščil v parkiran kombi, predelan v avtodom.

V njem so spali dve Francozinji, stari 19 in 26 let, ki sta bili, tako kot Bostianov brat, lažje ranjeni, ter njun 26-letni rojak, ki jo je precej bolj skupil. Menda je imel zlomljeno hrbtenico in posledice čuti še danes.

Zavrnjena obramba in tožilstvo

Na kazen sta se pritožila tako tožilstvo, ki je vztrajalo pri nevarni vožnji, kot obramba. Zagovornik Podgajskega, odvetnik Franci Matoz, je pojasnil, da njegovemu klientu sodišče ni omogočilo dokazati, da ni podane vzročne zveze med njegovim psihofizičnim stanjem in ravnanjem pri vožnji zunaj vozišča ter trkom v avtodom. Pred tem je namreč zadel v druge ovire, poleg tega je kombi stal na kraju, kjer je to s prometnimi oznakami prepovedano.

Kot smo izvedeli, je višje sodišče potrdil prvostopenjsko sodbo in Podgajski, ki se je pokesal tudi na pritožbeni seji, bo tako v zaporu eno leto in štiri mesece. Vendar to ni njegov edini greh.

Študenta udarjala v glavo

V koprskem zaporu prestaja kazen dve leti in štiri mesece kazni zaradi sodelovanja v 57-članski združbi, ki sta jo vodila brata Velibor in Dalibor Lipovac. V avtu, ki sicer ni bil Bostianov, a so v njem našli njegove DNK sledi, so odkrili 900 gramov kokaina, pet gramov heroina in dobra dva kilograma posušene konoplje.

 Že julija 2017 je Podgajski s prijateljem Edinom Murićem uprizoril prepir pred gostinskim lokalom v Portorožu, menda z namenom, da se nad nekom zneseta. In sta tudi se. Ko ju je 18-letni študent Nik I. hotel pomiriti, sta ga tako hudo pretepla, predvsem sta z udarci merila v glavo, da so ga morali operirati.

Murić je takrat dobil šest mesecev zapora, Podgajski pa pet mesecev pogojnega s preizkusno dobo dveh let. 

Komentarjev 8
  • Avatar Uroš Fric
    uros8 14:45 17.oktober 2023.

    Bilo bi prav, da stori v zaporu tisto, kar so že nekateri pred njim. Nazadnje Cakić.

  • Idioti 12:49 17.oktober 2023.

    kdo bi si mislil , da lahko odvetnik igra budalo tudi za denar !

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:57 17.oktober 2023.

    Če si fuzbaler ga lahko serješ,pa se ti ne bo nič zgodilo,tako je to v naši vukojebini