Slovenija > Črna kronika
45 ogledov

Pijani svetnik z avtom v lasten blok

Svetnik SD v četrtni skupnosti Ljubljana Vič Miloš Mally se je v petek zvečer vinjen večkrat zaletel v lasten stanovanjski blok. V SD so ga že pozvali k odstopu.

Po poročanju medijev se je Miloš Mally v petek zvečer vinjen večkrat zaletel v lasten stanovanjski blok in tam parkirana vozila. S parkirišča je želel zapeljati na cesto, a so ga tam še pravočasno ustavili policisti.

Policisti so mu odredili alkotest, po poročanju medijev naj bi pokazal nad 1,5 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka. Vozniškega dovoljenja pa mu policija menda ni mogla vzeti, saj naj mu bi ga že pred časom. So mu pa tokrat zasegli vozilo.

Mediji tudi poročajo, da so mu zaradi "težav pri vključevanju v promet" napisali 300 evrov kazni, zaradi vožnje pod vplivom alkohola in vožnje brez vozniškega dovoljenja pa so na pristojno sodišče podali obdolžilni nalog. Za vsako dejanje mu grozi še 1000 oziroma 1200 evrov kazni in 18 kazenskih točk. Poravnati pa bo moral tudi za okoli 1000 evrov povzročene škode.

Stranka ga poziva k odstopu

"Predsednik Socialnih demokratov dr. Igor Lukšič in predsednik Mestne organizacije SD Ljubljana Anton Colarič sta ljubljanskega četrtnega svetnika Miloša Mallyja, ob dejstvu, da je ta minuli konec tedna grobo kršil cestno-prometne predpise, danes javno pozvala k odstopu z izvoljene funkcije svetnika v Četrtni skupnosti Ljubljana Vič," so sporočili iz SD. Lukšič je ob tem poudaril, da se "Socialni demokrati zavedamo, da državljanke in državljani od izvoljenih funkcionarjev na vseh nivojih upravičeno pričakujejo, da ti s svojim javnim delovanjem izkazujejo moralni zgled, še posebej v skupnostih, kjer delujejo ter ob tem prevzamejo tudi polno odgovornost za vsa svoja dejanja, če ta niso v skladu s predpisi in etičnimi normami, ki veljajo v Sloveniji."

Komentarjev 3
  • renemario 06:43 14.januar 2014.

    ...kot vsi drugi, ki radi pogledajo pregloboko v kozarec ali dno flaše.

  • Scott 02:44 14.januar 2014.

    Član SD-ja!Če ne kradejo ali poveličujejo totalitarizma, so pa pijani.?

  • lukaz 19:05 13.januar 2014.

    Tresla se je gora, rodila se je miš!Kot je to ponavadi v Sloveniji, ko gre za politike.