Slovenija > Črna kronika
98 ogledov

Pijani voznik bi se lahko zaletel tudi v hčer

Alojz Kračun (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
V soboto se je po avtocesti spet nekdo peljal po napačnem voznem pasu. Srečala ga je hčerka Alojza Kračuna, ki je leta 2009 zaradi voznika, ki je storil isti prekršek, izgubil sina Petra.

Kračunova se je v soboto peljala iz smeri Ljubljane proti Štajerski, ko je na avtocesti srečala passata, ki je vozil v napačno smer, je za POP TV povedal Alojz Kračun, ki je leta 2009 zaradi Branka Mačka izgubil sina Petra. Spomnimo, v nesreči v bližini Arje vasi je vinjeni Maček, ki se je peljal po napačnem voznem pasu, ubil tri mlade ljudi.

Voznik passata je na nasprotni vozni pas zapeljal na Vranskem, policija pa ga je ujela šele pri Kompolju. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,89 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

V nasprotno smer vozeče vozilo so sicer opazili tudi v ponedeljek zjutraj na podravski avtocesti med razcepom Draženci in priključkom Hajdina v smeri Maribora.

Komentarjev 4
  • 4krogci 21:55 16.januar 2014.

    Nobenmu tega ne privoščim, ampak naj oni taprvo pri sebi razčistijo! prav kračunov je pred leti cca10let ali še več povzročil v vinjenem stanju prometno nesrečo z težjo poškodbo - on jo je odnesel s par praskami, drugi je pa ...prikaži več priklenjen na voziček!!

  • motorcki 21:05 16.januar 2014.

    Sem trden zagovornik,da se pijance spravi s cest s posebnimi racijami.V Sloveniji je več kot 300.000 pijancev,ki ne morejo brez alkohola in upam si trditi,da jih 50.000 vozi vsak dan,ki so pijani,pa jih ne ujamejo.Zakone je treba spremeniti in to ...prikaži več takoj,kajti drugače bo vedno več pijancev morilo po cestah.Sem močno na strani g.Kračuna,ki se zavzema,da bi se njegov žalosten primer vnesel med ljudi,kjer pa se čuti,da mu organi ne pomagajo skoraj nič.Žalostno!!!!!

  • mph 20:46 16.januar 2014.

    Ko bodo tem pijanim zločincem sodili kot zločincem, ko bodo takšnim dejanjem sodili kot poskus umora in bodo dobili recimo 15 let in več za ta poskus (dosmrtno pa za uspešen umor) ... se bo morda kaj premaknilo. Morda bodo ...prikaži več še takšni na cestah, ampak prijeti vsaj 15 let ne bo mogel tega ponoviti. Tako pa imamo blazno tolerantne zakone.