Slovenija > Črna kronika
29 ogledov

Pijani voznik z avtomobilom več metrov vlekel policista

Znak Stop policija Mojca Marot
Z nevarno vožnjo ogrožal ljudi, nato policista z vozilom vlekel več deset metrov

Nevestnega voznika so opazili včeraj okoli 19. ure v Mokronogu, ko je z osebnim avtomobilom Renault 19 vijugal po vozišču, sunkovito zaviral, pospeševal, večkrat zapeljal preko bankine in ogrožal ostale udeležence v prometu, so sporočili z novomeške policijske uprave.

Trebanjski policisti so zapeljali za njim, ga želeli zaustaviti z modro lučjo in sireno, vendar je voznik nadaljeval z nevarno vožnjo: 

"Pri kraju Hrastovica je neposredno ogrozil žensko in tri otroke, ki so hodili ob levem robu vozišča, saj je tik pred srečanjem s pešci zapeljal na levo stran vozišča in na bankino, " so še sporočili s policije in dodali, da sta v kraju Hrastovica policista zapeljala pred nevarnega voznika in ga ustavila.

Policista vlekel več deset metrov

Policist je stekel do vozila in vozniku skušal preprečiti nadaljevanje vožnje. Kršitelj ukazov policista, naj izstopi iz vozila, ni upošteval, vozilo je skušal ponovno spraviti v pogon in nadaljevati z vožnjo, kar mu je policist želel preprečiti: "Skozi okno se je nagnil v vozilo, takrat pa je kršitelj sunkovito speljal in policista v vozilu vlekel z vozilom več deset metrov," so pojasnili na Pu Novo mesto in dodali, da se je  lažje poškodovanemu policistu uspelo odmakniti od vozečega vozila.

Kršitelj je nadaljeval z vožnjo po gozdnih in makadamskih poteh in po nekaj kilometrih se je vozilo ustavilo. Tudi tokrat ni upošteval ukazov policistov in je skušal vozilo ponovno spravit v v pogon. Policista sta zato "zoper njega uporabila telesno silo in plinski razpršilec in ga obvladala", so še zapisali na novomeški policijski upravi.

Vztrajni kršitelj je za povrh vsega še napihal, saj je imel v litru izdihanega zraka 1,44 miligramov alkohola.

Komentarjev 6
  • maresem 12:37 27.julij 2016.

    Zakaj nista... ker to nista bila policaja, ampak navadna zajca z tečajem kvazi policista.

  • KOJAK 00:17 27.julij 2016.

    Mah daj, ko je pa pred časom policajm lovil mulca na motorju in ga ponesreči povozil pa vsi v zrak, kako lahko drikajo in ogrožajo druge.

  • mph 22:13 26.julij 2016.

    Tukaj pa se povsem strinjam. Ne, raje bodo reskirali nedolžnih mimoidočih na račun "mehkega" pristopa, kot pa eno zločinsko barabo pospravit za vedno ali spravit vsaj v bolnišnico. Bi jim moralo biti jasno, da so za to, da branijo nedolžne, ...prikaži več en tak izmeček pa ogroža vse po vrsti. Točno se strinjam s tabo, kakorkoli bi ga morala ustavit.