Slovenija > Črna kronika
14 ogledov

Pilotova želja: strmoglaviti letalo

(Foto: AP) Žurnal24 main
Bryan Griffin je bil 16 let zaposlen pri Qantasu, preden je zaradi depresije in težkih kompulzivnih motenj dal odpoved. Sedaj toži letalsko družbo, ki je za njegove težave vedela, a ni ukrepala.

Griffin je v tožbi proti avstralski letalski družbi Qantasu zapisal, da se je cela tri leta boril proti neustavljivi želji, da letalo strmoglavi. Samo z velikimi težavami sem uspeval preprečiti levi roki, da bi izključila motorje, je še dodal Griffin. Da bi ji to preprečil, je moral roko nekoč dati pod varnostni pas.

Kljub vsem težavam s psihičnim zdravjem pa so zdravniki Griffina razglasili za sposobnega za delo, zaradi česar je moral svoje delo opravljati še naprej. Njegovo obnašanje se je poslabšalo, zato so ga pregledali še enkrat. In mu zopet dovolili leteti.

Griffinov psihiater je dejal, da so se pri podjetju zavedali, kakšne težave je imel njegov pacient ter kakšno nevarnost predstavlja za potnike. pri letalski družbi se na te trditve še niso odzvali.

Letalska družba mora Griffinu plačati 108.000 evrov. Pri Qantasu že razmišljajo, da bi se na odločitev sodišča pritožili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.