Slovenija > Črna kronika
32 ogledov

Pištoli skril v kruh

pistola kruh Curs
Brežiški cariniki so v hrvaškem avtobusu našli nekaj več kot kilogram marihuane in dve pištoli, skriti v kruhu.

Med kontrolo avtobusov na Obrežju so cariniki ustavili avtobus s hrvaško registracijo in ga pospremili do pregledovalnice na mejnem prehodu Obrežje. Tam so pregledali avtobus in prtljago potnikov. V osebni prtljagi 31-letnega državljana Bosne in Hercegovine so naleteli na zanimivo najdbo.

Carinik je pri pregledu njegove osebne prtljage opazil vrečko s kruhom, ki je bila neobičajno težka. Cariniki so jo odprli in v kruhu našli dve pištoli znamke TT. V nadaljnjem postopku so v potovalni torbi odkrili plastično vrečko s 1.133 grami rastlinskih delcev zelenorjave barve in z značilnim vonjem po marihuani. Cariniki so obvestili policiste mejne policije Obrežje, ki so nadaljevali postopek.

Kriminalisti so osumljencu kaznivih dejanj nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva ter neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog odvzeli prostost in ga pridržali. S kazensko ovadbo so ga privedli k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Krškem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.