Slovenija > Črna kronika
5063 ogledov

Koper: Pitbull napadel, lastnica pobegnila

Ameriški pit bull terier
Pes pred tem napadel že dvakrat.

Veterinarska inšpekcija v Kopru je s pomočjo Policijske postaje vodnikov službenih psov minuli petek lastnici odvzela psa pasme pit bull terier, ki je imel status nevarnega psa in je spuščen napadel drugega psa.

Koprski policisti so zadnji dan marca prejeli klic občana, ki jim je sporočil, da je njegovega psa pred trgovino v Olmu napadel pes pasme pit bull terier in ga poškodoval. Lastnica je zatem s svojim psom peš zbežala po Dolinski cesti.

Pitbull pritekel iz travnika in napadel mešančka

Policija je nato ugotovila, da je imel prijavitelj svojega psa mešančka pripetega na vrvici. Ko sta prišla na parkirni prostor pred trgovino,  je z bližnjega travnika pritekel brez povodca in brez nagobčnika pit bull terier in napadel njegovega psa. Psa so skušali spraviti narazen, vendar jim to ni uspelo.

Lastnica pobegnila

Ko je lastnik napadenega psa pričel klicati policijo, je lastnica napadalnega psa pobegnila. Zaradi hudih poškodb so poškodovanega psa odpeljali na Veterinarsko postajo Koper.

Napadel že večkrat

Lastnico psa so policisti izsledili v Bošamarinu. Pri pregledu dokumentacije je so ugotovili, da ima pit bull terier status nevarnega psa in ima v evidenci zabeležena dva ugriza. Skrbnici so izrekli prekršek.

Ker je pes imel status nevarnega psa in je imel zabeležene tri ugrize, se je veterinarska inšpekcija odločila za odvzem psa lastniku. Lastnica je kršila določila Zakona o zaščiti živali (ZZZiv), ker ni zagotovila fizičnega varstva nevarnega psa v skladu z drugim odstavkom 12. člena tega zakona.

*Fotografija je simbolna

Komentarjev 3
  • janez60 20:09 11.april 2018.

    Babo in psa evtanazirati.

  • Avatar Leon
    Leon 16:06 11.april 2018.

    Nabavite si primerno orožje za obrambo !