Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Plačati mora 10 mio. evrov kazni

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Nizozemsko sodišče je lastnika največjega lokala, kjer je bilo dovoljeno konzumirati marihuano, obsodilo na 10 milijonov evrov kazni. V lokalu so namreč našli kar 200 kg te droge.
Okoli 700 lokalov po vsem Nizozemskem ima dovoljenje, da lahko v vsakem trenutku posedujejo marihuano. A ne več kot 500 gramov.

Kazen bi bila še višja, so sporočili s sodišča, če ne bi pri uspehu omenjenega lokala sodelovala tudi mestna uprava. Tožilstvo je sicer zahtevalo kazen v višini 28 milijonov evrov.

"Lokal Checkpoint se ne bi mogel toliko razširiti, če ne bi pri tem sodelovala mestna uprava Terneuzena," so še sporočili s sodišča. "Poleg tega policija ni nikoli opozorila lastnika, da mora zmanjšati obseg svoje dejavnosti."

Poleg 58-letnega lastnika lokala Meddyja Willemsena so sodili še 15 drugim osebam, predvsem bivšim zaposlenim ter dobaviteljem. Tem so sodili zaradi preprodaje drog ter zaradi članstva v kriminalni organizaciji.

Pred zaprtjem maja 2008 je imel Checkpoint okoli 3.000 strank na dan. Med njimi je bilo največ Francozov in Belgijcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.