Slovenija > Črna kronika
1971 ogledov

Planinka zdrsnila in drsela po 50 metrskem pobočju

Gorski reševalci Žurnal24 main
Posredoval je vojaški helikopter.

Na območju Triglava se je v četrtek zjutraj pri sestopu s Kredarice poškodovala tuja planinka. Zdrsnila je na zasneženi trdi snežni podlagi in se poškodovala pri okoli 50-metrskem drsenju po strmem pobočju, so sporočili iz Policijske uprave Kranj. Ob tem opozarjajo, da je zaradi snega in dežja v gorah potrebna velika previdnost.

Planinka se je poškodovala pri sestopu s Kredarice proti Vodnikovem domu. Posredovali so gorski reševalci in vojaški helikopter, so sporočili iz PU Kranj.

julijske alpe Tragično Slovenija Z izleta se ne bo vrnila

Policija ob tem vse, ki se odločajo za odhod v gore, opozarja, naj jih ne zavede preveč spomladanski pogled z doline in razmere na nižje ležečih hribih. Te namreč niso niti približno primerljive z visokogorjem. Sneg tam namreč še vztraja, dodatno pa razmere otežujejo številne padavine.

Na PU Kranj poleg tega opozarjajo, da ima lahko v gorah že majhna napaka hude posledice. Tveganje za nesrečo se lahko zmanjša s kombinacijo znanja, pripravljenosti, opreme, odgovornosti, previdnosti in zavedanja, da so gore nepredvidljive. Aktualen problem v gorah predstavljajo šibke plasti snega, napihan in nov sneg.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.