Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Plezalec padel in se poškodoval

Včeraj pozno popoldne ob 18.40 so bili policisti OKC Policijske uprave Nova Gorica obveščeni o nesreči v plezalni steni Senica nad Ljubinjem pri Tolminu. Pri padcu se je poškodoval dvajsetletni plezalec iz okolice Kobarida.

Dvajsetletnik je skupaj z bratom, ki ga je med plezanjem varoval, priplezal na višino okoli dvanajst metrov, približno dva metra nad vpet zadnji šesti sistem vponk, kjer ni mogel zadržati oprimka in je zato padel. Pri padcu je plezalec z nogo zapel za plezalno vrv, zaradi česar ga je obrnilo na glavo, nato pa z glavo udaril v steno, pri čemer se je poškodoval po obrazu in prsnem košu.

Pomagal mu je brat

Njegov brat je s pomočjo varovalne naprave uspešno zaustavil padec, tako da je dvajsetletnik po padcu obvisel na vrvi. Nato mu je brat skupaj z neznanim nemškim državljanom na kraju dogodka nudil prvo pomoč vse do prihoda ekipe Nujne medicinske pomoči, ki so poškodovanemu nudili ustrezno zdravniško pomoč, ga oskrbeli in ga nato odpeljali v Zdravstevni dom Tolmin ter ga kasneje napotili v šempetrsko bolnišnico na nadaljnje zdravljenje.

Tolminski policisti so tujo krivdo izključili in bodo v zvezi z obravnavanim primerom podali poročilo pristojnemu Okrožnemu državnemu tožilstvu v Novi Gorici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.