Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Plin je zavohal gobar

1/3
Žurnal24 main
Celjski gasilci so včeraj posredovali v Štorah, kjer je uhajal zemeljski plin.

Celjski gasilci so včeraj posredovali zaradi puščanja zemeljskega plina v občini Štore, v neposredni bližini Osnovne šole Štore. Zavarovali so kraj dogodka in gibanje omejili v radiju 60 metrov, saj je bila koncentracija zemeljskega plina deset do 15 metrov od vira puščanja nad mejo eksplozivnosti.

Ob prihodu na kraj dogodka smo omejili gibanje na tem območju. Meritve so pokazale, da je bila koncentracija zemeljskega plina nad mejo eksplozivnosti, zato smo kraj ustrezno zavarovali,” je povedal direktor PGE Janko Požežnik.

Mesto uhajanja smo našli sredi gozda, a nihče ni bil ogrožen. Če bi bilo huje in bi ušlo več plina, bi plinovod zaprli, v tem primeru pa bi vsi bloki in šola ostali brez ogrevanja,” je za Žurnal24 pojasnil Milan Kroflič, vodja intervencije PGE. Dodal je, da je plin zavonjal naključni sprehajalec oziroma gobar.

Kriv je zemeljski plaz
Plinovodna cev se je upognila zaradi zemeljskega plazu na tem območju, kar je povzročilo uhajanje majhne količine plina v ozračje. Zdaj gradimo začasni obvod plinovoda, distribucija in dobava plina v Občini Štore pa zato nista okrnjeni,” je povedal direktor Adriaplina Lorenzo Maina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.