Slovenija > Črna kronika
37 ogledov

Po 20 letih ujeli serijskega morilca

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Policija je po 20 letih v Los Angelesu aretirala serijskega morilca, ki je umoril deset ljudi.

57-letnega Lonnieja Franklina Jr., ki je dobil vzdevek Mračni spalec, bremenijo desetih umorov in enega poskusa umora, zaradi česar mu grozi smrtna kazen, je povedal tožilec Steve Cooley.

14-letni premor
Detektivi so dolga leta iskali razvpitega morilca, ki je moril med letoma 1985 in 2007. Njegove žrtve so bile temnopolte ženske in en moški. Franklin je ubijal v dveh valih, med katerima si je vzel kar 14 let premora, zato so ga oblasti poimenovale Mračni spalec. Svoje žrtve je najprej posilil, potem pa ustrelil ali zadavil.

Sosedi pravijo, da je Franklin velikokrat govoril o svojih srečanjih s prostitutkami, imel pa je celo njihove gole fotografije. Policisti so do Franklina prišli, ko so aretirali njegovega sina, ki so mu odvzeli vzorec DNK. Cooley je prepričan, da je primer Mračnega spalca prvi primer v Kaliforniji, ki so ga rešili na podlagi vzorca, odvzetega nekomu od morilčevih sorodnikov.

Dolgo neuspešno iskanje

Policija kljub temu, da je imela vzorec DNK in opis morilca, ki jim ga je dala edina ženska, ki je preživela napad, morilca dolga leta ni mogla najti. Franklinove tarče so bile ženske, leta 1987 pa je ubil Thomasa Steela. Policija meni, da je Steele odkril morilčevo identiteto, zato je plačal z življenjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.