Slovenija > Črna kronika
61 ogledov

Po 24 urah reševanja, jamarja le uspeli rešiti

Jamarji Pixsell
Po celodnevnem reševanju so reševalci ob 2.35 ponoči iz jame le izvlekli poškodovanega in podhlajenega jamarja. Helikopter ga je prepeljal v UKC Ljubljana.

Včeraj ob 3.27 se je na Tolminskem v jami Primadona na globini okoli 200 metrov poškodoval angleški jamar. Kot smo že poročali, so bili v skupini so bili štirje jamarji. Dva med njimi sta poskušala preplezati kamin na globini 200 metrov. 20-letnemu jamarju se je med plezanjem odkrušil oprimek, da je padel okoli tri metre globoko na trebuh in obraz, odlomljeni kos skale pa mu je padel na hrbet.

Ker ima jama številne ožine, je naporno reševanja trajalo skorajda 24 ur.  Reševalci JRS Tolmin, Sežana, Postojna, Ljubljana, Kranj, Novo mesto in pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Ljubljanske regije ter reševalci GRS Tolmin so podhlajenega in poškodovanega ob 2.35 izvlekli iz jame, vojaški helikopter  pa ga je prepeljal v UKC Ljubljana.

Kako obsežne so poškodbe angleškega jamarja zaenkrat ni znano, a zdravniška ekipa Jamarske reševalne službe je včeraj sumila, da si je nesrečni jamar poškodoval hrbtenico.

dezurni@zurnal24.si