Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Po A1 z 245 km/h

Čezmerna hitrost je poleg vožnje po nasprotnem smernem vozišču še vedno najpogos Žurnal24 main
Celjski prometniki so v petek ustavili voznika, ki je vozil prek vseh meja. Izmerili so mu kar 245 km/h oziroma skoraj 120 km/h več od dovoljene. Do katastrofe le hip.

Policisti prometne policije Celje so voznika audija A5 s pomočjo sistema provida na avtocesti izven naselja Dramlje ustavili okoli 22. ure. Voznik je vozil v smeri proti Ljubljani.

Vožnja je voznika drago stala, saj bi si zgolj za globo lahko privoščil najmanj čezoceanski letalski let, morda pa kar pot okoli sveta. Predpisana globa za omenjeni cestnoprometni prekršek je namreč od 300 do pet tisoč evrov, devet kazenskih točk in prepoved vožnje motornega vozila od enega do 12 mesecev, je povedala Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje.

"Vsak voznik bi se moral zavedati, da bi s takšno hitrostjo v primeru prometne nesreče povzročil katastrofalne posledice," na brezvestno vožnjo opozarja Trbulinova. Drugi vozniki namreč, čeprav bi se predhodno pravilno prepričali o varnem prehitevanju, najverjetneje ne bi mogli zaznati vozila, ki bi jim s tolikšno hitrostjo pripeljalo od zadaj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.