Slovenija > Črna kronika
4780 ogledov

Po Celovški cesti skozi rdečo luč, šest poškodovanih

Rdeča luč na semaforju Profimedia
Poškodovane so z rešilcem odpeljali v UKC Ljubljana.

Včeraj okoli 23.45 se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve vozili.

"Do nesreče je prišlo zaradi vožnje v rdečo luč, 6 oseb pa je v trčenju utrpelo lahke telesne poškodbe," pojasnjuje Nataša Pučko s PU Ljubljana. "Nastalo je za okoli 10.000 evrov materialne škode na vozilih in prometni infrastrukturi (pupidov stožec, cestna razsvetljava)."

Zapeljal v križišče in trčil v drugo vozilo

Voznik osebnega avtomobila BMW je po podatkih policije vozil po Celovški cesti proti Tivolski cesti, v križišču z ulico Na jami ni upošteval rdeče luči na semaforju in povzročil prometno nesrečo, saj je zapeljal v križišče in trčil v voznika osebnega avtomobila Chewrolet, ki je pravilno pri zeleni luči na semaforju zavijal iz Celovške ceste levo na ulico Na jami.

"V vozilu povzročitelja so bili še trije potniki, v vozilu udeleženca pa en potnik," še pojasnjujejo pri PU Ljubljana. "Vseh šest udeleženih v prometni nesreči je zadobilo lahke telesne poškodbe in so bili z reševalnimi vozili odpeljani na UKC Ljubljana."

Prisotnost alkohola pri voznikih ni bila ugotovljena. Zaradi kršitev (vožnja v rdečo luč, neuporaba varnostnega pasu) so policisti izdali plačilne naloge.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Žurnalček 09:30 17.september 2019.

    V rdečo luč je zapeljal nevede , kajti gledal je ali zeleno na semaforju za levo ali pa je gledal , da ob njemu vozijo drugi . Tretja možnost in najverjetnejšaje pa , da se je za levo prižgala zelena ...prikaži več luč, on je pa speljal naravnost. Takih , ki so tako speljali imam samo jaz, ker zavijam levo vendar iz mesta že 5 na spisku, ker vem kaj zmede tuje ali pa nove voznike ki vozijo v mesto , na tem križišču. Ko začnem blendati se eni ustavijo , večina se pa sploh ne zaveda , da jih rešujem karambola !