Slovenija > Črna kronika
39 ogledov

Po dejanju zažgal svoja oblačila

Dušanu Germiču so v preteklosti že popustili živci, saj je bil zaradi nasilja en Žurnal24 main
Sodišče. Stari znanec policije dejanje priznal. Pokojniku naj bi sprva poskušal pomagati, nato pa odšel.

Osumljeni 40-letni Dušan Germič je na mariborskem okrožnem sodišču priznal, da je oktobra v Peščenem Vrhu pri Cerkvenjaku do smrti pretepel 74-letnega Franca Križana in hudo telesno poškodoval svojo zunajzakonsko partnerico. Živci so mu popustili, ko je skozi okno počitniške hiše videl, da imata intimni odnos. V napadu besa je na pokojnikov avto vgraviral tudi neokusen napis (Tiča vun), a se tega ne spominja.

Življenje bi lahko bilo rešeno, če bi bila poklicana zdravniška pomoč,” pa je v sklepni besedi poudarila državna tožilka Saška Žontar, ki je za Germiča predlagala skupno kazen 11 let in pol zapora. Sodna izvedenca psihiatra Matej Kravos in Mladen Vrabič sta namreč ugotovila, da “obtoženi tega ni storil zaradi svoje osebnostne motnje, je pa obstajala psihodinamika in želja po obračunu z oškodovancem”.

S predlagano kaznijo se ni strinjal Germičev zagovornik Andrej Ketiš. “Vzrok za dogodek je na strani oškodovanke, delno tudi na strani zdaj pokojnega,” je pojasnil. Sodnik Danilo Obersnel bo sodbo razglasil v ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.