Slovenija > Črna kronika
926 ogledov

Po desetih letih napol zastarano

Sonjenje Suljanoviću in Ajdišku
1/2
Anže Petkovšek
Izsiljevanje. Suljanović in Ajnišek krivde nista priznala, tožilstvo pa je del očitkov že umaknilo.

Predvidoma konec maja bodo na ljubljanskem sodišču spet začeli soditi Seadu Suljanoviću, ki trenutno že prestaja osemletno zaporno kazen zaradi brutalnega pretepa 20-letnika leta 2007 pred nekdanjim lokalom Global v središču Ljubljane. Tokrat mu grozi še do osem let zapora, ker naj bi leta 2003 skupaj z domnevnim tedanjim šefom Danijelom Praštalom in znancem Aleksom Ajniškom izsiljevala natakarico, zaposleno v Ajdiškovem lokalu.

Suljanoviću in Ajnišku je sodišče včeraj ponudilo, naj priznata krivdo in se v zameno za to s tožilstvom pogodita za kazen, a oba očitano izsiljevanje zanikata. Praštala pa na sodišče sploh ni bilo in za izostanek niti ni poslal opravičila.

Tožilstvo je sicer obtožnico proti trojici vložilo že leta 2007, ker pa se sojenje do zdaj sploh ni začelo, je moralo včeraj del očitkov proti Suljanoviću umakniti. Sprva so mu očitali še ponarejanje listin, a mu za to zdaj ne morejo več soditi, saj je to kaznivo dejanje marca zastaralo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.