Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Po devetih letih prijeli posiljevalca z Obale?

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Španska policija je prijela osumljenca brutalnega posilstva 21-letne Koprčanke iz leta 2003.

Posilstvo, ki se je zgodilo 27. septembra leta 2003, je policiji prijavila 21-letna Koprčanka, ki jo je nasilnež takrat zvezal na samotnem kraju, se štiri ure nad njo izživljal in jo huje poškodoval.

Policija je le nekaj dni za tem prijela 35-letnega državljana Bosne in Hercegovine in ga osumila okrutnega posilstva Koprčanke, 7. oktobra pa so ga izpustili na prostost, saj analiza vzorcev DNK ni potrdila identičnosti vzorcev oškodovanke in osumljenca.

Organi pregona so kljub temu nadaljevali s preiskavo, saj so se 21-letnici fotografiji dveh osumljencev zdeli podobni storilcema. Na eni od njih je bil tudi 35-letnik, ki je bil takrat na začasnem delu v Sloveniji.

Podrobnejši potek preiskave in mednarodnega policijskega sodelovanja, na podlagi katerega je bil osumljeni tudi prijet, bodo koprski kriminalisti predstavili na jutrišnji novinarski konferenci.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 20:05 27.maj 2012.

    Mi lahko nekdo , mogoče tudi MINISTER ZA NOTRANJE ZADEVE pojasni , kako lahko dobi DELOVNO DOVOLJENJE tujec, katerih slike ima policija že v svojem bogatem arhivu južnaških barab. A ste polcaji čist prfuknjen al kaj , al gledate samo ...prikaži več na to kako boste čez radarje pokasiral denar ne za svoje delo ampak ampak za IDIOTIZME !