Slovenija > Črna kronika
10 ogledov

Po eksploziji še sveča

"Lahko res sočustvuje z družino ali pa jih želi spomniti na dogodek in tako poda Žurnal24 main
Družini Katarine Turk Lukan prižgal svečo. Pravi, da iz sočutja.

“Kljub nenehnemu policijskemu nadzoru je nekomu uspelo postaviti prižgano svečo pred vhod k Lukanovim,” je v zadnjih dneh slišati med Radovljičani, ki tako kot policija po svoje ugotavljajo, kdo in zakaj je novembra nastavil eksploziv na oknu hiše sodnice Katarine Turk Lukan na Kajuhovi ulici.

Strah. “Lahko bi bilo tudi opozorilo. Vsekakor pa bi bilo bolje, da sveče pred hišo policist ne bi pustil prižgati,” psiholog Umek o škodljivosti dogodka.

Policija dovolila prižig
“Petnajstega novembra je do varovanega objekta prišel moški in izrazil namero prižiga sveče ob objektu, v znak podpore družini. Policist je opravil identifikacijski postopek in preveril preostale okoliščine za zagotovitev varnosti. Ogrožanja v navedenem primeru ni bilo, zato drugi ukrepi niso bili potrebni. Po koncu postopka je moški prižgal svečo in jo postavil na pločnik ob ograji objekta, kjer je javni kraj,” dogodek pojasnjuje Andrej Zakrajšek s kranjske policijske uprave.

Varovanje ostaja
Sodničini sosedje gorečo svečo na prizorišču eksplozije razumejo kot novo grožnjo vsej soseski. “Mogoče bi se počutili varneje, če bi ulico hkrati varovala dva policista,” pravi soseda, ki ne želi biti imenovana. “O dogodku sodišča uradno ni obvestila policija, pač pa sodnica Turk Lukanova. Predsednik sodišča se je z njo pogovoril in strinjala sta se, da dodatnih varnostnih ukrepov za zdaj ni treba predlagati,” odgovarjajo na sodišču, kjer tako kot v prostem času Turk Lukanovo varnostnik med delom nenehno spremlja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.