Slovenija > Črna kronika
168 ogledov

Po fešti obračun z nožem

Roman Bizjak z ženo in vnukinjo, ki je bila priča krvavega obračuna z nožem. Žurnal24 main
V romskem naselju Brezje je Roman Bizjak pripravil zabavo v čast Bojanu Brajdiču, a zmotil naj bi jo Elko Brajdič. Ker ni bil zaželen, naj bi se maščeval.

Roman Bizjak je sinoči v romskem naselju Brezje pripravil zabavo v čast bratu Bojanu Brajdiču in nečaku Iztoku Šajnoviču, ki so ju v petek po izreku sodbe (kriva sta nasilništva nad Jožetom Klobučarjem Čopičem) izpustili iz pripora. Po pripovedovanju Bizjaka je Elko Brajdič na zabavi razgrajal in razbijal steklenice, nakar mu je Bizjakov zet Stanko Rus povedal, da ni zaželen ter da naj zabavo zapusti.


» Danes dopoldne pa je Elko pred Tušem (bencinski servis v Bršljinu) z avtom ustavil Rusa in njegovo ženo, mojo hčer Tatjano, zraven pa je bila tudi njuna hči. V Stankovo glavo je naperil pištolo in ga z nožem večkrat zabodel v roko,« ob pripovedovanju Bizjak kaže na okrvavljen Rusov avto, Bizjakova žena pa pristavi, da je pri tem otrok od strahu padel v nezavest.


» Elko je tudi grozil, da ga bo ubil, pa tudi mene, in še je našteval,« še pravi Bizjak.


Ostali Romi, ki so se zatem zbrali pred novomeško policijsko postajo, kjer je Rus dal prijavo, so ob tem pripovedovali, da se Elka Brajdiča zdaj bojijo, saj naj bi že ubil človeka, za kar pa naj ne bi bil obsojen na zaporno kazen. Le leto dni naj bi sedel na Dobu, ko je nekoga zabodel. » Ker ima orožje in ker je grozil, se bojimo domov, saj se ne počutimo varne. Ne vemo niti, če ga je policija prijela,« je dejala Bizjakova žena.


Tiskovni predstavnik novomeške policijske uprave Stane Smolič je o primeru povedal le, da so prijavo prijeli in da zadevo preiskujejo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.