Slovenija > Črna kronika
430 ogledov

Po letu in pol le na sodišču

Mitja Kunstelj
1/6
Žurnal24 main
Na ljubljanskem sodišču so danes začeli soditi blogerju Mitji Kunstlju.

Kunstlja so skoraj leto in pol neuspešno vabili na sodišče, da bi mu sodili zaradi domnevnega razpečevanja heroina. Skoraj leto dni so ga iskali s policijsko tiralico.

Oba postopka, ki ju vodijo proti njemu, so združili v enega. Danes se je začelo sojenje zaradi vloma in kraje avtomobila leta 2008. Nekaj mesecev kasneje naj bi razpečeval pomirjevala, konopljo in nekaj gramov heroina. Kunstelj vse zanika. Pravi, da se je z znanci vozil z avtomobilom, vendar nikoli ni opazil, da bi bi bil ukraden ali da bi bilo kaj nenavadnega z njim.

Zanika tudi razpečevanje droge. Pravi, da so mu takrat zasegli le mamila, ki jih je potreboval zase. V tistem času je bil namreč odvisnik, zdaj pa je že tri leta ozdravljen. Tablete naj bi dobil od znanca, ki mu je bil dolžan denar, in naj bi mu na ta način vrnil dolg.

Na vprašanje sodnice, kje je bil, ko so ga iskali, je odgovoril, da "doma“. Od aprila živi s partnerico v Ljubljani. Vedel je, da so bile obravnave razpisane, vendar na obravnave enostavno ni prišel.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.