Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Po nesreči kolesarka zavračala pomoč

Fotografija je simbolična. (Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Starejši moški je v petek dopoldne v Ajdovščini zbil 82-letno kolesarko. Kljub nudenju pomoči, je kolesarka slednjo zavračala, zato je voznik odpeljal. Kasneje pa je ženska zaradi slabosti in bolečin poiskala zdravniško pomoč. Poziv policije očividcem in omenjenem vozniku.

Nesreča se je zgodila okoli enajste ure, ko je 82-letna kolesarka vozila kolo po Ajdovski obvoznici v Ajdovščini iz smeri Mercatorja proti Hoferju. Ko je pripeljala do križišča, kjer je izhod iz bencinskega servica Agip, je zavijala na levo in svojo namero nakazala z iztegnjeno levo roko, kljub temu da zavijanje levo to prepoveduje prometni znak.

Ob prihodu do sredinske črte je za njo pripeljal voznik starejšega osebnega avtomobila sivo modre barve in trčil v kolesarko. Ob trku je 82-letna kolesarka padla po vozišču, voznik star med 60 in 65 let visok okoli 180 cm, suhe postave, nekoliko sivih las, brez brk in očal se je ustavil in kolesarki ponudil pomoč. Kljub temu, da je 82-letna voznica pomoč zavrnila je voznik kolesarki pomagal odstraniti kolo z vozišča ter jo pospremil do varovalne ograje, so sporočili iz PU Nova Gorica.

Voznik je nato kraj zapustil, saj 82-letna kolesarka ni hotela pomoči policije ali zdravstvenega osebja. Kasneje pa je zaradi slabosti in bolečin poiskala zdravniško pomoč v ZD Ajdovščina.

Zaradi razjasnitev okoliščin prometne nesreče policija naproša očividce ali voznika omenjenega osebnega avtomobila, da pokličejo na interventno številko policije 113 ali anonimno telefon policije 080 1200.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 22:24 25.februar 2012.

    Pa kolikokrat bo potrebno povdariti , da je po vsakem najmanjšem dotiku prevoznega sredstva z človekim telesom , poklicati policijo !!