Slovenija > Črna kronika
23 ogledov

Po nesreči stekel na cesto in umrl

Prometna nesreča na štajerki
1/6
PGE Celje
Zaradi hude prometne nesreče je bila štajerska avtocesta proti Ljubljani zaprta do 10. ure, zastoji ostajajo.

Nekaj pred 4. uro zjutraj se je na avtocesti med Dramljami in izvozom Celje vzhod pri počivališču Zima v Občini Šentjur zgodila huda prometna nesreča. Kombinirano vozilo je trčilo v tovorno vozilo, zatem pa je osebno vozilo zbilo človeka, ki je umrl na kraju nesreče, so zapisali na spletni strani uprave za zaščito in reševanje.

Kot so nam pojasnili na PU Celje, se je nesreča zgodila, ko je voznik kombija na uvozu na počivališče trčil v parkirano tovorno vozilo. Voznik je iz neznanega razloga stekel na avtocesto, ravno v tistem trenutku pa je mimo pripeljal drug voznik, ki ga je zbil. Poškodbe so bile tako hude, da mu niso mogli več pomagati. Po prvih podatkih naj bi šlo za državljana Francije.

Po informacijah spletnega portala 24.ur je voznik stekel za psi. Ko je trčil v tovornjak, mu je namreč iz vozila pobegnilo pet psov, ki jih je prevažal. Na cesto naj bi stekel za enim izmed njih.

Poskušala sta se ogniti

Po tem sta se zaletela še dva tovornjaka, ki sta se poskusila izogniti nesreči, so povedali na celjski policijski upravi.

Na kraju dogodka so bili poleg policistov in reševalcev tudi gasilci PGE Celje, ki so nudili pomoč reševalcem, ulovili in pridržali psa, posuli razlite motorne tekočine na cestišču z vpojnimi sredstvi in odklopili akumulatorje na vozilih.

8-kilometrski zastoj

Zaradi prometne nesreče je bila avtocesta v smeri Ljubljane zaprta do 10. ure, promet pa je bil preusmerjen na vzporedno regionalno cesto. Zaprt je bil tudi priključek Dramlje.
Nastajali so zastoji, po podatkih Prometno-informacijskega centra pa je bila kolona dolga tudi do 8 kilometrov.

Zastoji tudi na dolenjki

Do nesreče pa je 20 minut čez šesto uro zjutraj prišlo tudi na dolenjski avtocesti na višnjegorskem klancu pred izvozom za Višnjo Goro.

Kot so zapisali na Upravi za zaščito in reševanje, se je voznik z osebnim vozilom prevrnil na streho.

Do osme ure je bil zaprt vozni pas proti Novemu mestu, nastajali so zastoji. Po podatkih PiC-a, težav na tem odseku ni več.

Komentarjev 1