Slovenija > Črna kronika
197 ogledov

Po petih letih ima dovolj zaporov v Peruju

kokain Shutterstcok
Ljubljansko sodišče se mora odločiti ali bo dovolilo, da se 32-letni Slovenec preseli iz zapora v Peruju v zapor na Dob.

Prihodnji petek bodo na ljubljanskem okrožnem sodišču odločali o tem ali bodo dovolili, da 32-letni Ljubljančan Aleš Trunkelj, ki so ga pred skoraj petimi leti aretirali z osmimi kilogrami kokaina na letališču v Peruju, v Sloveniji odsluži preostanek zaporne kazni, ki ga je doletela zaradi tihotapljenja droge.

Na sodišču pred obravnavo tega predloga za prenos kazni ne želijo razkrivati nobenih podrobnosti, češ da "boste za vse podatke, o katerih sprašujete, lahko izvedeli na javni seji, ki bo 29. avgusta."

Uradno tako sploh ni jasno, na kolikšno kazen je bil Trunkelj v Peruju sploh obsojen in kdaj je bila kazen izrečena. Na sodišču pa molčijo tudi o tem, kdaj se prejeli predlog naj dovolijo Trunklu, da to kazen odsedi v enem od slovenskih zaporov, niti kdo točno je na sodišče tako prošnjo posredoval.

Ujeti trije

Skupaj s Trunkljom so septembra 2009 na letališču Alejandro Velasco Astete v Cuzcu med tihotapljenjem kokaina pripadniki tamkajšnjega nacionalnega oddelka za boj proti trgovini z drogo aretirali tudi njegova prijatelja, tedaj 26-letnega Danila Stergarja in 25-letnega Tonija Sojiča. Zaradi tega jim je grozilo od 6 do 15 let zapora, kot rečeno pa ni jasno, kolikšna kazen jim je bila tudi dejansko izrečena in kdaj so jo začeli prestajati.

 

 

 

 

Komentarjev 4
  • Johan Spohan 19:03 22.avgust 2014.

    Očitno je videl Janezka kakšen komfort ima, pa si je zaželel brezplačni all inclusive na račun davkoplačevalcev.

  • Žvižgač 19:00 22.avgust 2014.

    Jaz bi to odobril samo v primeru samo če bi sami plačali stroške zapora po ekonomski ceni, saj so služili s prepovedano dejavnostjo, sicer naj jih imajo kar tam, kjer so delali biznis. Poleg tega ne gre zanemariti, da so ...prikaži večo to potencialni dilerji opojnih substanc in ti kaj dosti drugega v življenju ne znajo in se niti ne poskušajo naučiti.

  • Avatar čavez
    čavez 18:17 22.avgust 2014.

    Kar tam naj ostanejo in še kakšno desetletje jim naj naložijo, in z veseljem bi jim še kakšnega Janšo, Bavčarja, Šrota in njim podobno sodrgo poslal za dopolnilo.