Slovenija > Črna kronika
102 ogledov

Po požaru na Vrhniki: "Ko odpreš okno, je nevzdržno"

Kemis Anže Petkovšek
Gasilcem je okoli 24. ure uspelo pogasiti požar, ki je izbruhnil v podjetju Kemis na Vrhniki. Evakuirali so 11 oseb, zdravniško pomoč sta morala poiskati dva gasilca.

Požar je izbruhnil okoli 20. ure, gasilcem pa ga je uspelo pogasiti okoli 24. ure. Zaradi nevarnosti širjenja požara in dima so evakuirali 11 oseb iz stanovanjskih hiš ob neposredni bližini podjetja. 

V gašenju je sodelovali 256 gasilcev okoliških gasilskih društev ter društev in brigad z območja Ljubljane in Kranja. Delo je koordiniral štab Civilne zaščite Vrhnika. Dva gasilca sta poiskala zdravniško pomoč zaradi vdihovanja dima. Policisti in gasilci so še vedno na kraju požara. 

Odsvetujejo dolgotrajnejše aktivnosti na prostem

Štab CZ Vrhnika spremlja morebiten vpliv požara v podjetju Kemis na okolico. Preventivno bodo aktivirali pristojne strokovne službe, ki bodo analizirale morebiten vpliv na okolje. 

"Preventivno občanom odsvetujemo dolgotrajnejše aktivnosti na prostem. Šole in vrtci delujejo nemoteno, vendar je priporočeno, da se zunanje aktivnosti omejijo. Voda iz vodovodnega omrežja je pitna, medtem ko je prekuhavanje priporočljivo za podtalnice/vodnjaki. Pred uporabo uživanja vrtnin jih je potrebno preventivno oprati," so zapisali v jutranjem obvestilu.

"Nevzdržno je"

"Ko odpreš okno, je nevzdržno, kako smrdi. Zunaj je megla, a nisem prepričana, ali zaradi megle ali zaradi včerajšnjega dima," je stanje danes zjutraj opisala občanka. "Noč je bila precej mirna. Ob polnoči so se še videle luči gasilcev, ki so hiteli po vodo." Kot je še dejala, so se prebivalci bližnjih naselj, ko je padla noč, umaknili v svoja stanovanja. "Kako naprej, ne vemo. Pritisk vode je še vedno manjši kot sicer, plina ni." 

dezurni@zurnal24.si

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.