Slovenija > Črna kronika
22 ogledov

Po prstih tatovom in tihotapcu

Nakradeni predmeti
1/5
PU Celje
Policisti z Raven na Koroškem so se izkazali in hitro našli odgovorne za dve veliki tatvini, ki sta se zgodili prejšnji teden. Kranjski policisti pa so stopili na prste Kranjčanu, ki je imel doma skladišče nakradenih alkoholnih pijač in cigaret.

Koroški policisti so ugotovili, da so trije domačini, stari od 21 do 25 let, 13. oktobra v jutranjih urah vlomili v prodajalno v središču Raven na Koroškem. Iz prodajalne so odnesli večjo količino cigaret različnih znamk, hitre srečke, vinjete, mobikartice, vžigalnike in okoli pet tisoč evrov gotovine. Pri tem so povzročili za najmanj  20 tisoč evrov škode. Policisti so osumljene še isti dan izsledili in jim odvzeli prostost, v hišnih preiskavah pa so našli ukradene predmete, ki jih bodo vrnili lastnici.

Dan pred tem so ravenski policisti obravnavali tatvino ligur za plemenitenje jekla iz enega izmed podjetij na območju Občine Ravne. Dejanja so osumljeni trije domačini, stari med 27 in 30 let, ki so 12. oktobra zjutraj vdrli v podjetje ter iz hale podjetja ukradli ligure, vredne najmanj 600 evrov. Ko so ukradene ligure nosili iz podjetja in jih nalagali v avto, so jih zalotili policisti, ki so enega od osumljenih prijeli na kraju samem, preostala dva pa v nadaljevanju preiskave. Vseh šest osumljenih bodo policisti kazensko ovadili.

Prileten, a zelo podjeten

Gorenjski kriminalisti pa so v sodelovanju s carino konec septembra opravili hišno preiskavo pri 63-letnem moškem iz okolice Kranja in mu zasegli puško, večjo količino žganih alkoholnih pijač in cigarete. Pri hišni preiskavi je bilo skupno zaseženo nekaj manj kot 800 litrov različnih alkoholnih, večinoma žganih pijač, ter 140 tisoč cigaret različnih znamk.

Pri preiskavi je bila najdena in zasežena tudi puška, za katero osumljeni ni imel potrebne orožne listine. Večji del alkoholnih pijač izvira iz kaznivega dejanja tatvine, storjene leta 2010 na območju Kranja, del cigaret pa iz kaznivega dejanja vlomne tatvine, storjene leta 2010 na območju Ljubljane. Za preostale cigarete je bilo ugotovljeno, da gre za tihotapsko blago, za katerega ni bila plačana carina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.