Slovenija > Črna kronika
38 ogledov

Po seriji ropov v Ljubljani 21-letnika ujela policija

zasežena pištola PP center
Po seriji ropov v marcu in aprilu so policisti ujeli roparja, ki naj bi zamaskiran in s pištolo, v tem času izvedel štiri rope.

Preiskovalni sodnik je včeraj za 21-letnega Ljubljančana, ki v preteklosti zaradi kaznivih dejanj še ni bil obravnavan, odredil hišni pripor. Policisti ga namreč sumijo, da je izvedel štiri rope, pri čemer je bil osumljeni zamaskiran, svoje grožnje pa je podkrepil s pištolo. Policisti so pištolo v postopku zasegli.

Osumljeni naj bi 15. marca dopoldne oropal kiosk na Trubarjevi ulici v Ljubljani. Odtujil je približno 200 evrov gotovine. Čez pet dni naj bi 21-letnik z grožnjami od zaposlene v prodajalni na Prušnikovi ulici zahteval gotovino. Ukradel je okoli 100 evrov.

Ropar je ponovno udaril že čez dva dneva, ko je okoli 21. ure v gostinskem lokalu na Brilejevi ulici z grožnjami zaposleni odtujili nekaj deset evrov gotovine.

Naslednji rop naj bi 21-letnik izpeljal 26. aprila, in sicer v prodajnem kiosku na Prušnikovi ulici, od koder je ukradel okoli 500 evrov gotovine.

Za kaznivo dejanje ropa je zagrožena zaporna kazen od enega do desetih let.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 18:26 26.maj 2017.

    Upajmo , da ste mu na telefonu našli številke dilerjev !

  • jakec1575 15:25 26.maj 2017.

    Bavcar gre pa za 20 ukradenih milijonov in 1 mrd unicenja oz prodanega premozenja v tuje roke tudi za 5 let. To je, ce bo sel res. :) ni grozil s pistolo, je pa unicil na 100 delovnih mest. ostala ...prikaži več delovna mesta pa izbozil v tujo last.