Slovenija > Črna kronika
44 ogledov

Po šestih dneh ostal brez izpita

Za cel seznam prekrškov bo 20-letni objestnež plačal več kot 5.000 evrov, ostal brez izpita, pridobil pa si je 49 kazenskih točk in kazensko ovadbo. Z divjanjem ogrožal vse okoli sebe.

Objestni Koprčan je v torek nabiral prekrške enega za drugim. Prometni policisti so pri meritvah hitrosti ugotovili, da je na območju, kjer je dovoljena hitrost 70 km/h, vozil kar 121 km/h.

Po pločniku, v nasprotno smer ...

Ker se kljub znakom policistov ni hotel ustaviti, sta zapeljala za njim in ga dohitela na Vojkovem nabrežju.

Ponovno sta ga ustavljala z modrimi lučmi in sireno, vendar je bil odločen, da pobegne za vsako ceno. "Po cesti v naselju je tako vozil s trikrat višjo hitrostjo od dovoljene, medtem še prehiteval po pločniku ob desni in levi strani ceste, čez krožno križišče vozil v nasprotni smeri vožnje, v križišču izsiljeval prednost in celo prehiteval v nepreglednem ovinku," nenadzorovano divjanje voznika opisujejo v poročilu Policijske uprave Koper.

Ograja preprečila zimsko kopanje

Njegov beg se je končal na cesti med Koprom in Izolo, ko je mlademu in neizkušenemu vozniku avtomobil ušel izpod nadzora, tako da ga je po prehitevanju v ovinku zaneslo in je s sprednjim delom avta trčil v varovalno ograjo, ki ga je v bistvu rešila pred padcem v morje.

V vozilu je bilo tudi mladoletno dekle. Med postopkom sta mu zasegla še PVC zavojček s posušenimi rastlinskimi delci, za katere policija sumi, da gre za marihuano.

Nabral 49 kazenskih točk

Objestnež se je seveda lahko samo poslovil od vozniškega izpita, ki ga je pridobil le šest dni pred divjanjem.

Policisti bodo spisali kazensko ovadbo zaradi predrzne vožnje, za kar je zagrožena kazen do petih let zaporne kazni. Globa bo znašala več kot pet tisoč evrov, nabral si je tudi 49 kazenskih točk – vozniku začetniku pa izpit odvzamejo, če jih dobi sedem.

Komentarjev 14
  • Franjo Brzaj 16:17 13.februar 2012.

    ooooo, gdaj bo dobil spet voznško ?

  • zlatane 18:59 10.februar 2012.

    in ko ti tak psihopad ubije na cesti ženo in otroka in ostaneš sam, se ti poruši v trenutku celo življenje, ki ga ne sestaviš več nazaj...ne vem, kje so imeli oči na vseh testih, da niso v avto šoli ...prikaži več človeka spoznali pred tem dejanjem. nikoli, res nikoli taki človek ne bi smel ispita sploh narediti, kaj šele, da mu vozniško kdaj vrnejo. proti takim ljudem pravičnih prijemov ne bo, mene pa policija redno, ko me ustavijo, nadlegujejo za nikoli storjene prekrške, vedno si kaj izmišljujejo. pa ne prekoračujem hitrosti, upoštevam signalizacijo, nadlegujejo pa me brez razlogov, nakar pride do pričkanja. zanimivo, nikoli nisem bil kaznovan v tujini, pa so me na prekrških dobili. tukaj pa ničesar ne storim in bi samo pisali čeke

  • kmetek 15:51 10.februar 2012.

    kaj se greste?