Slovenija > Črna kronika
34 ogledov

Po slabem letu prijeli roparja črpalke

Lisice aretacija policija iStockphoto Žurnal24 main
S pomočjo forenzikov so identificirali storilca, za njim razpisali tiralico in ga po dobrih 11 mesecih prijeli. Poleg ropa na črpalki na Krasu je domnevno odgovoren še za druga kazniva dejanja.

Storilec je rop izvedel 6. februarja lani, ko je na bencinskem servisu v Dutovljah na Krasu skupaj s še dvema pomagačema z lisicami vklenil uslužbenko in odnesel za nekaj tisoč evrov gotovine ter predmetov. Storilci so ob ropu uslužbenki usta in noge prelepili z lepilnim trakom.

Koprski kriminalisti so ob pomoči nacionalnega forenzičnega laboratorija identificirali enega od storilcev ropa. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, gre za 62-letnega tujega državljana z začasnim prebivališčem na območju Ljubljane. Zoper njega so razpisali tiralico in ga 14. januarja letos tudi prijeli. Kriminalisti so na njegovem naslovu opravili hišno preiskavo ter zasegli kovinske lisice, identične uporabljenim lisicam v ropu, kovinsko imitacijo pištole in več listin. Šlo je predvsem za račune za nakup predmetov in različnih plačil v skupnem znesku več kot 1.200 EUR, ki so bila vsa datirana med 12. in 14. marcem lani, torej dober mesec po obravnavanem kaznivem dejanju.

Poklic: ropar?

V preiskavi so ugotovili, da je osumljeni prejemnik socialne pomoči, pri čemer ugotavljajo, da si je lahko z nekaj sto evri, ki jih je tako prejemal, kvečjemu plačal najemnino za stanovanje na območju Ljubljane. Zato obstaja utemeljen sum, da je osumljeni prebival v Sloveniji pretežno "zaradi izvrševanja različnih kaznivih dejanj pri nas in v drugih državah EU", kot so zapisali pri policiji.

S preverjanjem so policisti ugotovili, da je že bil obravnavan, in sicer v letih 2007 ter 2010 zaradi tatvin v osrednji Sloveniji, leta 2009 in 2010 pa prav tako zaradi tatvine v Gorici, tik za slovensko-italijansko mejo.

Petnajstega januarja so ga po navedbah policije privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča v Kopru, ki je zoper njega odredil pripor. Koprski kriminalisti in policisti nadaljujejo s kriminalistično preiskavo v zvezi s prijetjem še drugih dveh za zdaj še neznanih sostorilcev kaznivega dejanja ropa na Krasu.

Kazenski zakonik za kaznivo dejanje ropa predpisuje zaporno kazen od 3 do 15 let.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.