Slovenija > Črna kronika
21 ogledov

Po telefonu bi odpravljal napake na računalniku

pisarna, računalnik Shutterstock
Neznani tujec je po telefonu ponujal servis operacijskega sistema, ker je zaznal programsko napako.

Škofjeloški policisti so včeraj obravnavali naznanilo računalniške uporabnice, da ji je neznanec po telefonu ponujal servis operacijskega sistema na njenem računalniku, ker je zaznal programsko napako. Pojasnila je, da se je neznanec v angleškem jeziku predstavil kot predstavnik podjetja iz Londona in jo prosil, naj zaradi zaznane programske napake na računalniku zažene spletni brskalnik, da bo napako lahko odpravil oziroma zadevo uredil.

Naznaniteljica tega ni storila, klicatelja pa je začela spraševati po osebnih podatkih in podatkih podjetja. Klicatelj ji podatkov ni posredoval.

Policija svetuje, naj se ljudje ne poslužujejo tovrstnih ponudb za servise računalniške opreme, da bi se izognili prevaram. Raje naj najprej preverijo pri registriranih ali preverjenih prodajalcih oziroma serviserjih in naj ne nasedajo takim obvestilom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.