Slovenija > Črna kronika
3209 ogledov

Po trku v drevo so ga morali rezati iz avta

prometna nesreča PU Kranj
Škofjeloški policisti so v zadnjih štirih dneh obravnavali dve prometni nesreči, ki jima je botrovala neprilagojena hitrost.

V petek popoldan, nekaj minut pred 15. uro, je v Grencu voznik zaradi neprilagojene hitrosti drsel po vozišču in bočno trčil v drevo. Na kraju so posredovali škofjeloški gasilci, ki so s tehničnim posegom pomagali pri reševanju voznika iz avtomobila. Odrezali so streho avtomobila in asistirali reševalcem Nujne medicinske pomoči Škofja Loka. Slednji so voznika na kraji oskrbeli in ga prepeljali v bolnišnico. Po podatkih policije se je voznik lahko telesno poškodoval. 

prometna nesreča | Avtor: PU Kranj PU Kranj

Druga nesreča se je zgodila v soboto popoldne ob 15.37 na regionalni cesti Selca-Dolenja vas. Vozilo je trčilo v konstrukcijo mostu in po trčenju zdrsnilo proti strugi potoka. Posredovali so gasilci PGD Škofja Loka in Selca. S tehničnim posegom so rešili poškodovanega voznika iz vozila, nudili pomoč reševalcem NMP Škofja Loka pri oskrbi in prenosu poškodovane osebe. Kasneje so z avtodvigalom postavili poškodovano vozilo nazaj na cesto. Zaradi nesreče je bila cesta Železniki - DOlenja vas popolnoma zaprta skoraj eno uro. 

Policisti so pri vozniku opravili preizkus alkoholiziranosti, ki je dal pozitiven rezultat (0,30 mg/l). 
 

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:34 19.marec 2018.

    Tele dva ne bosta nikoli več divjala , kajti tisti siloviti zvok zvijanja pleha in trka ostane človeku v podzavesti enih 10 let . Do tedaj se bosta pa zaradi tega strahu tudi naučila normalno voziti . Sicer bosta v ...prikaži večv začetku nam normalnim , s svojo penzionersko vožnjo mal narobe hodila ampak kaj češ !