Slovenija > Črna kronika
15 ogledov

Po umoru je šel v lokal

Umor Vič 13 06 2011
1/9
Boštjan Tacol
38-letnik, ki je včeraj na Viču v Ljubljani ustrelil 52-letnika, se je po dejanju sam predal policiji.

Kot je za Žurnal24 pojasnil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Sebastjan Juhant, sta se včeraj okoli pol petih popoldne v lokalu na Viški cesti srečala 38- in 52-letnik.

"Najprej je med njima prišlo do spora, nakar je 38-letni Ljubljančan večkrat ustrelil proti 52-letniku. Zaradi poškodb, zadanih s strelnim orožjem, je 52-letnik na kraju dogodka umrl. Storilec je po dejanju vstopil v lokal in o dogodku obvestil policijo. Ob prihodu na kraj dogodka so policisti osumljenemu odvzeli prostost in začeli s preiskovalnimi dejanji na podlagi Zakona o kazenskem postopku."

Policisti bodo po tem, ko bodo raziskali vse okoliščine dogodka, 38-letnika s kazensko ovadbo privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku.

Vmes je bil denar
Neuradno naj bi bili za spor med obema moškima krivi dolgovi. "Čisto prijateljsko naj bi se dobila na kavi. Potem pa prijatelja brez veze ustreli," je bilo razbrati iz medsebojnih pogovorov med neznanimi pričami, ki so policijsko preiskavo kraja zločina opazovale od daleč.

Iz opisov odnosa med umorjenim in domnevnim morilcem je sledilo, da so kraj tragedije opazovali njuni znanci. "Rafa in Mare sta si bila dolžna nekaj denarja," je bilo včeraj še slišati iz njihovih vrst.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.