Slovenija > Črna kronika
45574 ogledov

Po umoru, ki naj bi ga naročil, se je spet zaljubil v svojo ženo

Kristijan Slodnjak sobotainfo.com
Na ptujskem okrožnem sodišču se nadaljuje sojenje Kristijanu Slodnjaku iz Polenšaka, obtoženemu, da je naročil umor podjetnika Andreja Kirbiša iz Kidričevega in se tako skušal rešiti dolga, ki ga je imel do njega.

Devetintridesetletnega Andreja Kirbiša, ki se je preživljal s preprodajo avtomobilov in posojanjem denarja, je neznanec pokončal 17. februarja 2022 v Mostju pri Juršincih s tremi streli. Njegovo truplo sta zvečer našla prijatelja,  ki sta na bližnjo deponijo s traktorjem peljala gnoj. Kristijan Slodnjak, lastnik zavarovalnice Slofin v stečaju, se je po prepričanju tožilstva hotel z naročilom umora rešiti velikega dolga, ki ga je imel do pokojnega, in si tudi načrtno zagotovil alibi z obiskom ene od svojih strank v Benediktu.

Kristijan Slodnjak | Avtor: Večer Kristijan Slodnjak (levo) z odvetnikom Andrejem Kacem Večer
Tudi sam se je snemal

Pred petčlanskim senatom, ki ga vodi sodnica Bernarda Galun, se je zvrstila kopica prič, pred nekaj dnevi pa so prebirali zapise Slodnjakovih telefonskih pogovorov, ki so jih v okviru prikritih ukrepov posneli policisti. Tudi obtoženec sam je posnel svoje srečanje s Kirbiševem prijateljem Tadejem Svenškom, prepričan, da ga bo posnetek razbremenil. "Poklical me je pod pretvezo, da je on posodil Kirbišu denar zame in da bi se midva sedaj dogovorila, da bi mu jaz dal ta denar. Takoj sem zaznal, v katerem grmu tiči zajec, poklical kriminalista in ga obvestil o Svenškovih namerah," je pojasnil Slodnjak. Na sestanku naj bi mu Svenšek predlagal, da se združita, med drugim proti Kirbiševi partnerici, zdaj upravičeni do 230.000 evrov iz pogodbe, ki jo je sklenil s Slodnjakom. Temu je Svenšek povedal, da je imel Kirbiš še druge dolžnike, ki bodo zahtevali svoje: "Če bova skup dala riti, bova rešena." Ker pa je Slodnjak predhodno obvestil kriminalista, da bo snemal srečanje s Svenškom, je tožilstvo prepričano, da je vse svoje izjave jasno načrtoval.

Sojenje se bo še vleklo

Med posnetki je tudi njegov pogovor s soprogo Branko Slodnjak. Aprila predlani ga je poklicala in dejala: "Saj pri tebi vsi ljudje vedo, da nisi tu poleg. Vsi vedo, samo, so pa prišle ven stvari, ki niso vredu. Si razmišljal v tej smeri, zakaj si v tem notri? Neposredno nisi vpleten, posredno pa si, ne? Vse temne stvari, ki si jih delal, so prišle na dan. Kako že pravijo, ko ne moreš skriti resnice? Lune ne moreš skriti, ne?"

Za razliko od preiskovalcev se ta pogovor Slodnjakovemu zagovorniku, odvetniku Andreju Kacu, ni zdel pomemben, njegov klient pa se je po njegovem branju razvnel, kako zlato ženo da ima: "Dobesedno sem se spet zaljubil." Tožilstvo je po njegovem napačno ocenilo, da je s pritrditvijo ženi priznal svojo vpletenost: "Tožilec ne razlikuje med neposredno in posredno."

Sojenje se bo očitno še zelo vleklo, saj je sodnica Galunova do marca razpisala še devet narokov, naslednjega v sredo.

Komentarjev 5
  • Silvester Zabukovnik 21:17 22.januar 2024.

    Lopovi mešetarijo narod se čudi

  • Avatar lopov
    lopov 09:20 22.januar 2024.

    V vse so vpleteni tudi sodniki in policisti/kriminalisti... dokaze enostavno izločijo... zamenjajo zagovornike... in zadeva na začetku znova in znova da zastara.. grešnega kozla si najdejo ki nič ni kriv in ga obtožijo na sodišču pa mu ne dovolijo zagovora.. ...prikaži več sodnik določi žrtvo... brez možnosti pritožbe..MAFIJSKI POSLI

  • atamama 07:03 22.januar 2024.

    Čudn zrak je tam na področju ptujskega polja. Imamo že 3 primer, ko tožilci obtožujejo človeka, ki bo na koncu izpadel nedolžen, dobil odškodnino in...nikomur na tožilstvu se ne bo skrivil las. Domneve, ljudske govorice, dejstva o posojilih, to ni ...prikaži več važno. Se spomnim primera Makoter, vsa srenja na tem področju se je bala policijskega šefa in njegovega brata... In ob vseh govoricah so našli ''podjetniški'' vzrok umora. Zakaj ni bilo širine nikoli pojasnjeno. In tu, kje je širina?