Slovenija > Črna kronika
5 ogledov

Po utopitvi obdukcija

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Bazen, v katerem se je utopil osemletnik, je bil globok le 1,3 metra. Odrejena obdukcija, ki jo bodo opravili v Ljubljani.

Podrobnosti v zvezi z utopitvijo osemletnega dečka, ki se je zgodila včeraj v Termah Čatež, še niso znane. "Novo je le to, da so odredili sodno obdukcijo, ki bo opravljena v Ljubljani," nam je zjutraj povedala Alenka Drenik z novomeške policijske uprave.

Policisti so bili s tragičnim dogodkom seznanjeni včeraj okoli 14. ure. Kraj nesreče so si ogledali kriminalisti, okrožni državni tožilec in preiskovalni sodnik, ki okoliščine nesreče še ugotavljajo.

Po prvih ugotovitvah naj bi se otrok utopil v 1,3 metra globokem notranjem bazenu kopališča. Otroka so prisotni potegnili iz bazena in ga pričeli oživljati. Z oživljanjem so nadaljevali tudi v Zdravstvenem domu Brežice, vendar je kljub trudu reševalcev umrl. Policija je še potrdila, da je bil deček, ki je utonil, ruski državljan.

Po poročanju STA, je deček letoval s skupino ruskih otrok in staršev. Skupina ne glede na tragedijo nadaljuje z letovanjem po zastavljenem programu. Imajo tudi svojega psihologa, ki bo dodatno poskrbel za njihovo počutje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.