Slovenija > Črna kronika
123 ogledov

Po večnem derbiju navijaču dveletna prepoved ogleda tekem

nogomet Saša Despot
Policisti so morali v času sobotnega derbija med NK Olimpija in NK Maribor večkrat posredovati. Enega od kršiteljev je doletela tudi prepoved udeležbe športnih prireditev naslednji dve leti.

Policisti so v Stožicah sinoči zaradi kršitve javnega reda in miru štirim osebam izdali plačilne naloge. Dve osebi so pridržali do konca prireditve, enemu od njiju pa izdali tudi odločbo o prepovedi udeležbe na športnih prireditvah za obdobje dveh let. Dvema kršiteljema so izdali plačilni nalog zaradi pirotehnike in enemu zaradi kršitve Zakona o zasebnem varovanju. Protim štirim krišiteljem bo izveden hitri postopek zaradi kršitev Zakona o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami. 

nogomet | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Policisti morali uporabiti prisilna sredstva

Ob koncu prvega polčasa je prišlo do kršitev javnega reda in miru na obeh tribunah z organiziranimi navijači. Organizirani navijači so podrli varovalne ograje in se napotili proti tribuni z ostalimi gledalci.

Policisti so posredovali pri obeh skupinag organiziranih navijačev. Pri tem so uporabili prisilna sredstva (telesna sila, palica in plinski razpršilec). Navijači so se temu aktivno uprli tako, da so v policiste metali različne predmete, ki so jih imeli pri roki. Pri tem je bilo lahko telesno poškodovanih 6 policistov. 

nogomet | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Mladoletnika obšla slabost

Med tekmo je bil poškodovan tudi navijač na tribuni gostujočih organiziranih navijačev. Do poškodbe je prišlo, ko je drug navijač uporabil pirotehniko. Poškodovancu so nudili zdravniško pomoč. Poškodbe niso bile tako hude, da bi moral zapustiti prizorišče. Prav tako je bil v poškodovan tudi navijač na tribuni domačih organiziranih navijačev.

Zaradi slabosti, ki je bila posledica vdihavanja dima pirotehnike, so zdravniki nudili pomoč eni mladoletni osebi. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Žurnalček 12:36 03.maj 2017.

    Naj na vhode navijačev nenapovedano pripeljejo pse za odkrivanje smodnika in tako ujetim izdajo doživljensko prepoved obiskovanja vseh športnih prireditev ! Ne , vse drugo počnejo , sam tistega ne kar bi po zakonu morali ! Kako naj varnostniki pregledajo ...prikaži večo pišulje , ki v njih tovorijo pirotehniko ???? Kako !!!

  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:43 30.april 2017.

    Končno se je začel premikat v zvezi idiotov,ki obiskujejo športne prireditve samo zarad tega,da delajo traparije in ogrožajo druge!!

  • Janez_53 15:37 30.april 2017.

    Skrajni čas je, da se podivjanim neuravnovešencem ZA VEDNO PREPREČI PRIHOD NA ŠPORTNE PRIREDITVE!!! In seveda odpusti vse zaposlene, ki očitno omogočajo vnos pirotehnike na stadione!