Slovenija > Črna kronika
31 ogledov

Pobegnil in grozil po telefonu

Rašid Zahirović PU Ljubljana
Poskus uboja. Hrvat, ki je lani na dolenjski avtocesti streljal na ženo, bo v zaporu odsedel pet let.

Hrvaškega državljana Rašida Zahirovića je senat ljubljanskega sodišča zaradi poskusa uboja žene lanskega septembra na dolenjski avtocesti obsodil na pet let zapora.

Triintridesetletnik je namreč ženo, ki je po njunem prepiru s taksijem zbežala iz Ljubljane, dohitel med Ivančno Gorico in Bičem, taksista prisilil, da ustavi, ženo zvlekel iz avtomobila, se z njo prerival in jo na koncu ustrelil.

"Ni bilo namenoma"

Dvaintridesetletna žrtev je sicer dejanje svojega moža včeraj tik pred izrekom sodbe poskušala omiliti. "Če bi me res želel ubiti, bi me že kdajkoli prej," je prepričana Đulijana Zahirović, ki verjame moževemu zagovoru, da nanjo ni streljal namenoma.

Tožilstvo je sodišču sicer predlagalo, naj Zahirovića, ki je po poskusu uboja pobegnil v Avstrijo, Španijo in nazadnje v Francijo, kjer so ga februarja prijeli, obsodi na 15 let zapora. Sodni senat pa je ocenil, da Zahiroviću niso uspeli dokazati poskusa umora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.