Slovenija > Črna kronika
3441 ogledov

Pobesneli bik ga je nabodel in se spravil še na avto

bik arhiv Žurnal24 Fotografija je simbolična.
Sin, ki je priskočil očetu na pomoč, je prav tako občutil bes podivjane živali.

Na Brecljev pri Šmarju pri Jelšah je nekaj po 13. uri bik pobegnil iz ograjenega pašnika. Domačini so ga poskušali nagnati nazaj v ogrado, a se je podivjana žival spravila nadnje. 

Bik je napadel 50-letnega domačina, ga podrl na tla, nabodel in potiskal po tleh. Posredoval je 30-letni sin, ki ga je bik prav tako napadel in poškdooval. Žena hudo poškodovanega 50-letnika in sin sta poškodovanega uspela s traktorjem rešiti pred pobesnelim bikom. 

Bik je nato z rogovjem poškodoval osebno vozilo, napadel pa je tudi soseda, ki ga na srečo ni poškodoval. Podivjani bik je na dovozni cesti onemogočal dostop reševalni ekipi, saj je stal na dovozni poti do stanovanjske hiše in se zaganjal v vozilo. Na podlagi obvestila OKC je veterinarska inšpektorica izdala ustno odločbo, da se bika ustreli. 

Zelo hudo poškodovanega 50-letnega moškega so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor. Njegovemu sinu so zaradi lažjih poškodb pomoč nudili v Splošni bolnišnici Celje. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Pepe007 13:01 25.september 2017.

    V vsej zgodbi me resno skrbi ena stvar. Inšpektorica je izdala ustno odločbo, da se bik ustreli. Ali se tega ni smel policist samostojno odločiti? Kaj če ne bo signala, ali pa bo inšpektorica na WC-ju? Policija mora imeti določena ...prikaži več pooblastila in zaupanje, sicer bo težko učinkovita. Če se policistu strga, pa bo okolica nastradala, če bo pooblastila imel ali ne. Zakonodaja je očitno čudna.