Slovenija > Črna kronika
355 ogledov

Počilo, ko je poskušal odpreti omaro za shranjevanje orožja

Policijski avtomobili A. L.
V eksploziji na območju Idrije huje poškodovan 61-letnik.

V eksploziji na območju Idrije je bil v soboto huje poškodovan 61-letni moški. Do nesreče je prišlo, ko je poskušal odpreti predal oz. vrata omare za shranjevanje orožja, so danes sporočili z novogoriške policijske uprave. Nastala je tudi večja gmotna škoda.

Moški je v soboto nekaj po 11. uri iz kleti stanovanjske hiše s transportnim vozičkom na dvorišče zapeljal leseno omaro, namenjeno za shranjevanje orožja. Ko je poskušal odpreti predal oz. vrata omare, je prišlo do detonacije oz. eksplozije neznanega eksplozivnega sredstva. Pri tem je utrpel predvidoma hude telesne poškodbe, nastala je tudi večja škoda na dveh osebnih avtomobilih in dveh stanovanjskih objektih.

Moški ostal pri zavesti

Poškodovani moški je ostal pri zavesti, drugih oseb v času eksplozije v neposredni bližini ni bilo. Policisti operativno komunikacijskega centra Nova Gorica so bili o dogodku obveščeni ob 11.32.

Policistom policijske postaje Idrija in kriminalistom sektorja kriminalistične policije policijske uprave Nova Gorica so se kasneje pri preiskavi okoliščin eksplozije pridružili tudi strokovnjaki oz. bombni tehniki iz oddelka za protibombno zaščito specialne enote policije. Prav tako so takoj po nezgodi na kraju posredovali idrijski gasilci, ki so nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanega. Tega so odpeljali na zdravljenje v UKC Ljubljana.

O dogodku so policisti obvestili preiskovalno sodnico okrožnega sodišča in državno tožilstvo v Novi Gorici. Na podlagi vseh ugotovljenih dejstev bodo moškega kazensko ovadili na državno tožilstvo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve
splošne nevarnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.