Slovenija > Črna kronika
53 ogledov

Pod palcem naj bi imel 20 kilogramov

Mladenko Kunić Nada Černič Cvetonovski
Prevoznik Mladenko Kunić ne ve nič o tem, na vrečah pa so sledi njegovega palca.

Kljub sodnim počitnicam se je na okrožnem sodišču začelo sojenje Mladenko Kuniću iz Prijedora, ki je zaradi prevoza prepovedane droge v priporu. Na mejnem prehodu Obrežje so policisti v podvozju njegovega priklopnika, na katerem je imel naložen tovor za Italijo, našli skoraj dvajset kilogramov konoplje.

Sledi palca desnice

Na vrečah, v katerih je bila droga, so forenziki odkrili več sledi, štirje prstni odtisi pa so dovolj kvalitetni, da so jih lahko pripisali palcu Kunićeve desnice. Kunić krivdo zanika, njegov zagovornik pa se čudi, kako so lahko najdene le sledi palca in namiguje, da bi bile lahko sledi podtaknjene, kar se je v praksi že dogajalo.

Sporen prevoznik

Kunićev delodajalec iz Bosne, ki svoje voznike spremlja preko satelita in je rade volje pristal na sodelovanju, da bi le dobil nazaj kamion in denar, ki ga je dal Kuniću na pot, pa o svojem delavcu nima pretirano dobrega mnenja. Enkrat ga je zaradi nevestnega posla in kraje bencina na počivališču Barje v Ljubljani že odpustil. Obveščen je bil tudi, da njegov šofer v lokalih potroši ogromno denarja. Glede na to, da je veliko vozil na Nizozemsko, predpostavlja, da je bil povezan z ljudmi, ki se ukvarjajo z drogo.

Telefoni in kartice

Policisti so prevozniku zasegli več telefonov in še več sim kartic različnih držav. Po izkušnjah kriminalista delodajalec največkrat šoferju izroči sim kartico ciljne države, Kunić pa je imel pri sebi več kartic iste države, tudi Slovenije. Kriminalist je pojasnil, da na področju kaznivih dejanj, če je vpletena združba, imajo člani združbe različne kartice različnih držav in ko droga prispe na cilj, take kartice predvidoma uničijo.

Sojenje se bo nadaljevalo še ta mesec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.