Slovenija > Črna kronika
28 ogledov

Pod streli umrl en človek

Žurnal24 main
V korejskem krščanskem zavodu v kalifornijskem kraju Temecula je v streljanju umrl en človek, najmanj štirje so bili ranjeni.

Policisti so bili okoli 19. ure po lokalnem času obveščeni, da naj bi neki moški ustrelil svojo ženo. Ob prihodu na kraj dogodka so naleteli na eno truplo, tri ljudi pa so zaradi hudih ran morali odpeljati na zdravljenje v bolnišnico.  Po besedah tiskovnega predstavnika šerifovega urada Dennisa Guttiereza sta najmanj dva človeka v kritičnem stanju.

Strelca še niso ujeli, a policija domneva, da je strelec, star naj bi bil okoli 70 let, prav eden izmed treh, ki so ranjeni. Največjo težavo predstavlja jezikovna ovira, saj so vsi ranjenci Korejci. Po do zdaj znanih podatkih naj bi bile vse žrtve starejše od 40 let. Dogodek je pretresel tako obiskovalce kot tudi nune, ki stanujejo tam, dodaja Guttierez.

Zavod je ena izmed podružnic, ki jo je ustanovila katoliška organizacija Jezusovih bratov in sester Kkottongnae. Njihovo poslanstvo je skrb za revne in brezdomce, ustanovljena pa je bila v južnokorejskem mestu Čeongdžu leta 1976.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.