Slovenija > Črna kronika
3276 ogledov

Podčetrtek: Neznanci poskušali ukrasti letalo

letalo Morane Profimedia
Neznanci so v ponedeljek zjutraj poskušali ukrasti letalo iz hangarja Obsoteljskega aerokluba Imeno v občini Podčetrtek.

Storilci so najprej prerezali steno šotora, nasilno odprli vrata in izvlekli letalo. Vzlet jim je preprečila mokra vzletno-pristajalna steza, letalo pa je tako obtičalo v blatu, navaja policija.

O kraji je policijo obvestila policistka na mejnem prehodu Imeno, ki je zaslišala hrup iz smeri aerokluba. V aeroklubu je nato patrulja našla odprto zapuščeno lahko letalo, so zapisali na policiji. Preiskava še poteka.

Kot poročajo mediji, naj bi tatovi poskušali ukrasti letalo Morane, ki je del letalskega parka aerokluba. V poskusu kraje letalo ni bilo poškodovano, tokratni dogodek pa naj bi bil prvi tovrstni v tem aeroklubu.

Na poskus kraje je na svoji spletni strani opozorila tudi Letalska zveza Slovenije. Poudarili so, da gre "očitno za načrtovan poskus kraje letala". Tovrstne kraje so v tujini pogoste, najpogosteje ukradejo motorje letal, ki jih kasneje prodajajo po delih. Ob tem so pozvali klube in posameznike, naj poskrbijo za varnost.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
  • Avatar Perriolla
    Perriolla 01:46 06.avgust 2020.

    Dobrodošli v najboljšem erotičnem klubu -- www.Sextis.fun

  • e7a577d9a0a94365773a47e8a9a19dab1b01c855 23:45 05.avgust 2020.

    prašičerejec jenul alias au,au,au,snemajte, joj,joj, še,še, mami pomagaj,au, joj, še, snemajte,...je hotel svojega podpornika osamljenega @leona peljati na panoramski let. žal se je slabo končalo in bosta imela v drvarnici samo panoramsko pozo 69.

  • Avatar Leon
    Leon 19:09 05.avgust 2020.

    Kaj pa varovanje ? Ni denarja za varovanje ?