Slovenija > Črna kronika
20 ogledov

Podjetja naj bi oškodovali za 1,5 milijona

slovenija, kriminalisti, policija, kamnik, foto: nik rov Nik Rovan
Po državi je danes potekalo 12 hišnih preiskav zaradi suma kaznivih dejanj zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti.

"Kriminalisti oddelka za preiskovanje gospodarske kriminalitete Policijske uprave Ljubljana so v sodelovanju s kriminalisti in policisti drugih policijskih uprav danes na podlagi odredbe sodišča izvajali hišne preiskave na območjih PU Ljubljana, PU Celje, PU Kranj, PU Murska Sobota in PU Novo mesto," so sporočili s PU Ljubljana.

Na podlagi odredbe sodišča je bilo opravljenih 12 hišnih preiskav pri pravnih in fizičnih osebah zaradi suma kaznivih dejanj zlorabe položaja pri opravljanju gospodarske dejavnosti. Pri tem so kriminalisti zasegli večjo količino poslovne dokumentacije. Zasežene listine in predmete bodo proučili in o vseh ugotovitvah obvestili tožilstvo, ki delo policije tudi usmerja.

Škode naj bi bilo za najmanj 1,5 milijona evrov

"Kriminalisti obravnavajo zlorabo položaja v zvezi fiktivnih poslov z namenom prenosa osnovnih in drugih sredstev na novo ustanovljeno podjetje preko večih 'by pass' podjetij, pri čemer so po do sedaj zbranih obvestilih osumljene fizične in pravne osebe povzročile škodo za najmanj 1,5 milijona evrov, kolikor tudi znaša protipravno pridobljena premoženjska korist," so še dodali na PU Ljubljana.

V hišnih preiskavah je sodelovalo več kot 40 kriminalistov in policistov. Več informacij bo znanih po opravljeni kriminalistični preiskavi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.