Slovenija > Črna kronika
51 ogledov

Podravkin direktor v Sloveniji policistom ponudil podkupnino

Hrvaška policija Pixsell
Na Hrvaškem ta konec tedna odmeva nesreča znanega poslovneža, ki je povzročil nesrečo na avtocesti; zaletel se je v odbijač ceste in na službenem vozilu povzročil za dobrih pet tisoč evrov škode. Drama se je s tem komaj začela.

Miroslav Vitković, nekdanji predsednik uprave Podravke, do nedavnega vodja Podravkine firme v Sloveniji, sicer pa znani hrvaški poslovnež je policistoma, ki sta obravnavala njegovo prometno nesrečo, ponudil odkupnino.

Do nesreče je prišlo že junija, v javnost so podrobnosti prišle te dni. Kot je potrdilo zagrebško sodišče, je omenjeni poslovnež policistoma ponudil 200 kun (dobrih 26 evrov), da ne bi zabeležila njegove alkoholiziranosti. Alkotest na mestu nesreče je pokazal 1,97 promila.

Na cestninski postaji ga niso spustili naprej

Vitković, takratni direktor Podravkine firme v Sloveniji, je potoval iz Ljubljane proti Koprivnici, do nesreče je prišlo v bližini izvoza iz avtoceste Novi Marof. Poklical je kolega iz Podravke in ga prosil, da pride ponj. Zaposleni na cestninski postaji ga niso želeli pustiti naprej, ker se je vozil v razbitem vozilu, poklicali so policiste, poroča Jutarnji list.

S policistoma se je nato poslovnež sporekel in jima ponudil podkupnino. Ne le da je policista nista sprejela, pač pa sta ga odpeljala s seboj na treznjenje v prostore policijske postaje. Naslednji dan so Vitkovića odpeljali pred sodnika za prekrške, ki mu je dosodil 6.500 kun (dobrih 850 evrov) kazni.

Za podrobnosti pripetljaja je slišal tudi predsednik uprave Podravke Zvonimir Mršić, ki ga je umaknil s položaja direktorja Podravkine firme v Sloveniji in ga namestil na mestu vodje maloprodaje na tržišču Bosne in Hercegovine. Njegovo delovno mesto je poslej v Sarajevu. 

Komentarjev 11
  • Papaja Popi 17:20 28.februar 2016.

    Že pri nas bi moral ponuditi vsaj 500 €..................

  • Božidar Dinič 10:54 28.februar 2016.

    mogoče je bil anestiziolog iz reke in pozna naš sistem

  • Božidar Dinič 10:51 28.februar 2016.

    pri teh plačah ki jih imajo je to lepa vsota pa še paket podravkinih izdelkov baje