Slovenija > Črna kronika
311 ogledov

Pogodili so se za 12-letno kazen

Romi na sodišču Nada Černič Cvetanovski
Zaradi ropa in velike tatvine prvi storilec v zapor za sedem let in pol, drugi za pet let in dva meseca.

"Ko bosta prestala kazni, glejta, da bosta začela živeti normalno življenje in dohodke za preživljanje družine pridobivala zakonito," je ob razglasitvi sodbe obdolženima Mateju Kovačiču in Davidu Koscu na srce položila sodnica Marija Breznik. Kosec je bil zaradi dveh ropov in velike tatvine obsojen na pet let in tri mesece zapora, Kovačič, ki ima za seboj že veliko grehov, pa zaradi enakega kaznivega dejanja in poškodovanja tuje stvari na sedem let in pet mesecev.

Sklenili so poravnavo

Oba sta s tožilstvom dosegla sporazum o priznanju krivde in višini kazni. Zaradi slabih gmotnih razmer sta oproščena plačila stroškov sodnega postopka in takse, morata pa posameznim oškodovancem plačati del premoženjskopravnih zahtevkov, ki so jih priglasili. Obema se hišni pripor podaljša do začetka prestajanja zaporne kazni.

Obsojen zaradi prikrivanja

Tretjeobtoženi v tej skupini Tomaž Močivnik, ki je imel pri tatvinah obrobno vlogo, je bil zaradi prikrivanja, da je od Romov kupil ukradeno zlatnino, obsojen na pogojno kazen šestih mesecev zapora s preizkusno dobo enega leta. Plačati mora še 1.200 evrov denarne kazni in stroške postopka.

Sojenje preostali trojici – Danijelu in Mitji Brajdiču ter Bojanu Brajdiču - Novici, ki krivde še ni priznala, pa se bo nadaljevalo marca.

Komentarjev 2
  • mira 12:35 24.februar 2014.

    http://MegaStoon.Com/?share=259942

  • maresem 18:58 23.februar 2014.

    Pa kaj je to sodišče ali tržnica?!