Slovenija > Črna kronika
19 ogledov

Pogorevcu zaradi zlorabe šest mesecev pogojno

Žurnal24 main
Nekdanjega generalnega direktorja policije Marka Pogorevca je okrajno sodišče zaradi zlorabe osebnih podatkov obsodilo na šest mesecev pogojne kazni.

Sodišče mu je naložilo tudi plačilo 2500 evrov stroškov postopka. Ugotovilo je, da je Marko Pogorevc leta 2002 kot generalni direktor policije zlorabil arhivsko policijsko gradivo in tajne podatke takratnega visokega policijskega uradnika Bećirja Kećanovića, zdaj zaposlenega v protikorupcijski komisiji. Oškodovanec je bil namreč obsojen na enoletno zaporno kazen, ker je leta 1984 kot policist nasilno izsilil priznanje enega od osumljencev in ga poškodoval ter mu prizadejal trajne telesne poškodbe.

Kećanović je bil zaradi dogodka obsojen in je v zaporu preživel šest mesecev, nato pa so mu kazen znižali in ga tudi pomilostili. Čeprav bi morali biti podatki o tem že davno izbrisani, pa so jih očitno še vedno hranili v arhivu. Pogorevc naj bi jih predal novinarjem in jih tako dal v javnost. Vendar pa je Pogorevc v tem primeru na sodišču enkrat že zmagal. Njegov zagovornik Dušan Korošec je že napovedal pritožbo na sodbo na višje sodišče.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.