Slovenija > Črna kronika
36 ogledov

Pogrebi namesto mature in poroke

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Na hrvaškem otoku Pag so zaradi hude prometne nesreče, v kateri so umrli trije mladi ljudje, razglasili tri dni žalovanja.

Tragedija, ki je pretresla prebivalce mesta Povljana na Pagu, je v soboto ponoči odnesla tri mlada življenja. Na cesti Gorica–Povljana je 22-letni voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil nadzor nad vozilom, pri tem pa je zletel s ceste. V nesreči so umrli 21-letni Ante Pogorilić, 19-letna Martina Škoda in 24-letni Marin Orlić, 19-letni Dario Škoda pa je bil huje poškodovan. Voznik, ki je nesrečo preživel, je v priporu, zoper njega pa bodo podali kazensko ovadbo. Hrvaški mediji poročajo, da je bil 22-letni voznik v času nesreče vinjen, in sicer so mu policisti namerili kar 0,89 promila alkohola v krvi.  

Čakala ju je matura in poroka
Paško mesto Povljana je ovito v črnino. Devetnajstletna maturantka Martina Škoda naj bi danes kupila obleko za maturantski ples. Njena želja, da bi po končani srednji šoli študirala, se nikoli ne bo uresničila. Štiriindvajsetletni Marin Orlić se je nameraval poročiti z zaročenko, ki študira na Reki. Njegov oče ne more verjeti, da njegovega sina ni več. Meščani pravijo, da je bila peterica mirna in vesela družba ter vzor svojim vrstnikom. Pogreb bo na mestnem pokopališču v torek.

O nesreči smo poročali že včeraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.