Slovenija > Črna kronika
4444 ogledov

Pogrešanega našli mrtvega v grmovju ob cesti

Policija - fotografija je simbolična Profimedia - fotografija je simbolična
Pogrešanega 49-letnega moškega so našli v grmovju, pet metrov stran od ceste. Moški je bil žrtev prometne nesreče.

Novomeški policisti so zaključili iskanje pogrešanega 49-letnega moškega iz Brezja pri Trebelnem. Svojci so jih v nedeljo obvestili, da je moški v petek ali soboto odšel neznano kam. Policija je opravila več razgovorov z njegovimi znanci, pri iskanju pa so si pomagali tudi s podatkom o lokaciji telefona pogrešanega, je povedal pomočnik načelnika postaje prometne policije Novo mesto Aleš Burgar. Kazalo je, da se telefon nahaja na območju Novega mesta. Izkazalo se je, da je telefon na cesti pri Karteljevem našel občan in ga vzel k sebi domov, kar je preiskavo dogodka otežilo. Policija je telefon zasegla. 

Pri iskanju pogrešanega so si pomagali z dronom. Z njegovo pomočjo so včeraj okoli 9. ure na območju Karteljevega našli truplo pogrešanega moškega. Sledovi na truplu so se ujemali s poškodbami, ki so tipične za prometno nesrečo. Truplo je bilo v grmovju približno pet metrov od cestišča. Kot je poudaril Burgar, truplo ni bilo namerno postavljeno tja. Na kraju so našli nekaj manjših delcev, ki naj bi pripadali vozilu, ki je bilo udeleženo v nesrečo. 

Včeraj so nato okoli 12. ure na parkirišču v Trebnjem izsledili vozilo, pokrito s ponjavo, na katerem so našli sledi, ki so se ujemale z najdbo na kraju prometne nesreče. K avtomobilu je kasneje prišel tudi lastnik vozila in voznik, ki je na cesti mimo Karteljevega vozil v petek zvečer in zbil pešca. Gre za mlajšega moškega. 

Po do zdaj zbranih informacijah je pešec hodil po pravi strani, ob robu vozišča in imel pri sebi mobilni telefon s prižgano lučko.

Sodna obdukcija še poteka. 

Zagrožena kazen za povzročitev prometne nesreče iz malomarnosti, v kateri so smrtne žrtve, je tudi do 30 let zapora.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Ender3 17:26 26.oktober 2022.

    Kaj se dogaja v naših glavah še dobro, da imamo medije polne Kmetije, Exatlona, Sanjskega...sicer bi mislili, da imamo čas brezobzirnih norcev, napadalcev in kriminalcev na pohodu..Ob vsem se dnevno pajavi še kakšen, ki je pogrešan..